ΕΛΛΑΔΑ: Ανακοινώθηκαν άλλα 11 κρούσματα κορωνοϊού- Έφτασαν τα 84- Ανησυχία για τα «ορφανά»

ΕΛΛΑΔΑ: Ανακοινώθηκαν άλλα 11 κρούσματα κορωνοϊού- Έφτασαν τα 84- Ανησυχία για τα «ορφανά»

Έντεκα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα  ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας 9/3 από τον ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην γειτονική χώρα ανέρχονται σε 84. Νοσηλεύονται 27 άτομα ενώ τα υπόλοιπα βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό.

Ιδιαίτερη σοβαρή θεωρείται η κατάσταση της υγείας του 66χρονου που νοσηλεύεται στο στην εντατική στο νοσοκομείο του Ρίου.

Ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι τέσσερα κρούσματα είναι «ορφανά» δηλαδή δεν έχει εξακριβωθεί πως μεταδόθηκε σε αυτούς ο ιός. Και τα τέσσερα αυτά κρούσματα είναι από την Αθήνα.

Από τα 84 άτομα με κορωνοϊό, οι 81 είναι Έλληνες και τρεις αλλοδαποί. Στους 56 ο ιός μεταδόθηκε μέσω του γκρουπ των εκδρομέων στα Ιεροσόλυμα. Πιο συγκεκριμένα, οι 47 είναι οι ίδιοι οι εκδρομείς και το μετέδωσαν σε 9 επαφές τους.  

Ο Έλληνας υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κάλεσε όσους έχουν συμπτώματα γρίπης να μείνουν στα σπίτια τους και συνέστησε υπευθυνότητα σε όλους καθώς όπως είπε οι επόμενοι δύο μήνες είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE