ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι αποφάσεις για τα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού

ΚΥΠΡΟΣ-ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Οι αποφάσεις για τα Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού

Σε συνέχεια ανακοινώσεων των προηγούμενων ημερών, το Υπουργείο Υγείας, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας και ο Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11/3 σύσκεψη για επαναξιολόγηση των μέτρων που εφαρμόστηκαν.

Σημειώνεται ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας έτυχε τις προηγούμενες μέρες απολύμανσης σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με τα σχετικά πρωτόκολλα.

Συγκεκριμένα, κατά τη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας

-       Τα Εξωτερικά Ιατρεία επαναλειτουργούν εκτός από τα καρδιοχειρουργικά και τα αγγειοχειρουργικά, τα οποία ακυρώνονται μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020.

-       Για τα καρδιολογικά περιστατικά στα Εξωτερικά Ιατρεία και τις καρδιολογικές εξετάσεις, θα προσέλθουν μόνο οι ασθενείς οι οποίοι θα τύχουν ενημέρωσης από την Καρδιολογική Κλινική του νοσοκομείου.

-       Μέχρι την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020, ακυρώνονται όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές για όλα τα περιστατικά όλων των ειδικοτήτων.

-       Η Καρδιοχειρουργική Κλινική λειτουργεί και παρέχει υπηρεσίες αποκλειστικά στους ήδη νοσηλευόμενους ασθενείς, οι οποίοι σταδιακά θα λαμβάνουν εξιτήριο βάσει της κλινικής τους κατάστασης.

-       Η κάλυψη των καρδιοχειρουργικών περιστατικών θα γίνεται από τον ιδιωτικό τομέα με αγορά υπηρεσιών.

-       Απαγορεύεται το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς μέχρι και την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020.

2. Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού

  • Όλα τα προγραμματισμένα ραντεβού εξωτερικών ασθενών επαναλειτουργούν από αύριο, 12 Μαρτίου 2020.
  • Όλα τα προγραμματισμένα χειρουργεία και εισαγωγές όλων των ειδικοτήτων ακυρώνονται μέχρι και την Κυριακή, 15 Μαρτίου 2020.
  • Όσον αφορά το επισκεπτήριο για όλους τους ασθενείς, να τηρείται αυστηρά το ωράριο επισκέψεων, δηλαδή από τις 1-2 μ.μ. και 5-7 μ.μ., όταν υπάρχει απόλυτη ανάγκη και αποκλειστικά από ένα και μόνο επισκέπτη.

Καλούνται οι ασθενείς σε όλες τις Επαρχίες να προσέρχονται στα Τμήματα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών αποκλειστικά και μόνο για τα επείγοντα περιστατικά. Άτομα που έχουν ταξιδέψει σε επηρεαζόμενες περιοχές τις τελευταίες 14 μέρες και εμφανίζουν ήπια συμπτώματα, παρακαλούνται να μην προσέρχονται στα ΤΑΕΠ των νοσοκομείων, να παραμένουν στο σπίτι τους και να επικοινωνούν με το 1420 για οδηγίες.

Τέλος, το Υπουργείο Υγείας απευθύνει έκκληση στους πολίτες να χρησιμοποιούν το τηλεφωνικό κέντρο 1420 με φειδώ και μόνο για αναφορά συμπτωμάτων, ώστε να μην υπερφορτώνεται το κέντρο και να μπορεί να εξυπηρετήσει τα άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη.

Το Υπουργείο Υγείας θα τηρεί ενήμερους για οποιαδήποτε σχετική εξέλιξη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Τραγωδία στη Λεμεσό: Πληροφορία για θερμάστρα στο δωμάτιο του άτυχου 32χρονου - Φαίνεται να έχασε τις αισθήσεις του

Σε πένθος βυθίστηκε ξανά η Λεμεσός μετά την νέα τραγωδία με νεκρό 33χρονο, μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε οικία στη Λεμεσό το μεσημέρι της Κυριακής (23/2), με τις εξετάσεις από Αστυνομία, Πυροσβεστική Υπηρεσία και Τμήμα Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, να αναμένεται να αρχίσουν ξανά αύριο Δευτέρα (24/2).

BEST OF TOTHEMAONLINE