ΕΛΛΑΔΑ: Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό

ΕΛΛΑΔΑ: Πρώτος θάνατος από τον κορωνοϊό

Δεν τα καταφερε τελικα ο 66χρονο που πασχιζε να κρατηθει στη ζωή, καθώς είχε και υποκείμενα νοσήματα.

Ο 66χρονος απεβίωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης (11/03) με ξημερώματα Πέμπτης (12/03) και αυτός είναι ο πρώτος θάνατος ασθενούς που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα μετρούσε μέχρι την Τετάρτη τα μεσάνυχτα 99 κρούσματα.

Όπως σημειώνεται, ο εν λόγω κύριος παρουσίασε επιδείνωση της υγείας του και η κατάσταση του είχε κριθεί ιδιαιτέρως κρίσιμη. Από τις 2 Μαρτίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου, όπου μεταφέρθηκε από την Αμαλιάδα. Είχε παρουσιάσει βαριά πνευμονία και θεωρούνταν σοβαρή η κατάστασή του. Ηταν το ένατο χρονικά κρούσμα στη χώρα και το πρώτο σοβαρό. Στις 6 Μαρτίου η κατάστασή του παρουσίασε επιδείνωση και χρειάστηκε να διασωληνωθεί. Την Τετάρτη (11/03), η υγεία του χειροτέρεψε και «κατέληξε» έπειτα από δέκα ημέρες νοσηλείας.

 Είχε ταξιδέψει μαζί με ένα γκρουπ 53 ανθρώπων στους Αγίους Τόπους, όπου και επέστρεψε με συμπτώματα. Αρκετοί από αυτούς μάλιστα βρέθηκαν επίσης θετικοί στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν, μεταξύ αυτών και η σύζυγός του. Από τους 9 πλέον, συνολικά ασθενείς, τρία είναι συνολικά τα περιστατικά που κρίνονται σοβαρά.

 Η ανακοίνωση του θανάτου του 66χρονου

«Ανακοινώνεται ο πρώτος θάνατος από το νέο κορονοϊό SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για 66χρονο Έλληνα πολίτη, με υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη στη Μονάδα Αρνητικής Πίεσης του ΠΓΝ Πατρών στις 2 Μαρτίου 2020 και διασωληνώθηκε στις 6 Μαρτίου 2020. Το πρωί της 10ης Μαρτίου, ο ασθενής παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, που εξελίχθηκε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κατέληξε, πάρα τις γενόμενες θεραπευτικές παρεμβάσεις, στις 12 Μαρτίου 2020 στις 03:15».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.