ΚΙΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού ξεπεράστηκε

ΚΙΝΑ- ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Η κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού ξεπεράστηκε

Η Κίνα έχει πλέον ξεπεράσει την κορύφωση της επιδημίας του κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη (12/3) η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Την εκτίμηση αυτή έκανε ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής (σ.σ. του υπουργείου Υγείας) Μι Φενγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Στην επαρχία Χουμπέι, εστία της επιδημίας, καταγράφηκε την Τετάρτη μονοψήφιος αριθμός νέων κρουσμάτων (8), για πρώτη φορά αφότου άρχισαν να ανακοινώνονται δεδομένα για την επιδημιολογική κατάσταση.

Συνολικά στην ηπειρωτική Κίνα εντοπίστηκαν χθες δεκαπέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης, αριθμός μειωμένος από τα 24 κρούσματα που εντοπίζονταν μία ημέρα νωρίτερα. Το σύνολο των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 ανήλθε έτσι σε 80.793.

Καταγράφηκαν 11 νέοι θάνατοι ασθενών εξαιτίας της ασθένειας COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό των θυμάτων να ανέρχεται σε 3.169 νεκρούς. Οι δέκα από τους ασθενείς υπέκυψαν στη Χουμπέι, εκ των οποίων επτά στην Ουχάν, πρωτεύουσα της επαρχίας όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο ιός τον Δεκέμβριο.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE