Από το αγοράκι είχε ληφθεί δείγμα προκειμένου να εξεταστεί για κορωνοϊό από το Ινστιτούτο Γεννετικής και Νευρολογίας με το αποτέλεσμα να είναι αρνητικό.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πανικός και ακραίες συμπεριφορές – «Μας ρωτούσε για τα κουπέπια... Μας βρίζουν αν δεν απαντήσουμε» -VIDEO
Αυτό καταδεικνύει ότι δεν πρέπει να θεωρούμε με ευκολία πως ένα άτομο που παρουσιάζει συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού έχει κατ΄ ανάγκην κορωνοϊό. Και το σημειώνουμε γιατί τις τελευταίες μέρες πολύς κόσμος πανικοβλήθηκε αναίτια.
Το αγοράκι ηλικίας τεσσάρων ετών νοσηλευόταν στο Μακάρειο Νοσοκομείο, στη Λευκωσία, καθώς ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού στην Πάφο. Παρουσίασε συμπτωματολογία ήπιας λοίμωξης του ανώτερου αναπνευστικού και πυρετό, όπως είχε αναφέρει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Παιδιατρικού Τμήματος του Μακάρειου Νοσοκομείου Αβραάμ Ηλία.
Ο κ. Ηλία στις δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ είχε αναφέρει πως το παιδάκι εισήχθη το βράδυ της Τετάρτης (11/03) και κρίθηκε σκόπιμο να εισαχθεί στον θάλαμο αρνητική πίεσης στο Μακάρειο Νοσοκομείο για περαιτέρω αντιμετώπιση και διερεύνηση του περιστατικού.