Από την ανακοίνωση Οζερσάϊ έμαθε για Στροβίλια/Λιμνίτη, λέει ο Ακιντζί

Από την ανακοίνωση Οζερσάϊ έμαθε για Στροβίλια/Λιμνίτη, λέει ο Ακιντζί

Δεν φαίνεται να ήταν ενήμερος για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων σε Στροβίλια και Λιμνίτη ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος υποστηρίζει ότι στη διάρκεια του "υπουργικού" μια τέτοια απόφαση δεν είχε ληφθεί, ούτε συζητηθεί.

Σε γραπτή δήλωση εξηγεί ότι έγινε η συνεδρίαση παρουσία του και όταν ολοκληρώθηκε αυτός έφυγε και πήγε στο "προεδρικό μέγαρο". Εξήγησε ότι στη συνεδρίαση συζητήθηκε η εντατικοποίηση των ελέγχων στα σημεία ελέγχου και δεν λήφθηκε καμία απόφαση να κλείσει οποιοδήποτε οδόφραγμα.

Ανέφερε μάλιστα πως ο ίδιος θεωρούσε εξ αρχής πως οι δύο κοινότητες πρέπει να δρουν μαζί για το τι είδους προφυλάξεις θα πρέπει να ληφθούν στα οδοφράγματα, σε επιστημονική βάση. Ο Ακιντζί είπε ότι στη συνεδρίαση του "υπουργικού" κατέθεσε προτάσεις και εισηγήσεις από οργανώσεις υγείας και εμπειρογνώμονες, αναφέροντας ότι το θέμα του κορωνοϊού αφορά όλο τον κόσμο και είναι μια παγκόσμια απειλή.
Όπως είπε, άκουσε για το μέτρο του κλεισίματος των οδοφραγμάτων από τον Οζερσάι, που προέβη σε δήλωση.

Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, ήταν μονόπλευρη η απόφαση της Ε/κ πλευράς για κλείσιμο των 4 οδοφραγμάτων και ότι οι αποφάσεις πρέπει να λαμβάνονται από κοινού.

"Η επανάληψη της στάσης που έχουμε επικρίνει από το `υπουργικό συμβούλιο` δεν ήταν σωστή εξέλιξη. Πρέπει να αναπτύξουμε μια κουλτούρα κοινής δράσης σχετικά με αυτό το θέμα που αφορά και τις δύο πλευρές", ανέφερε.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για ενότητα και αλληλοκατανόηση, στάση ευθύνη και αποφυγή πανικού για τον κορωνοϊό.,

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Είδε Ολγκίν ο ΠτΔ – «Έτοιμοι να αρχίσουμε να δουλεύουμε ουσιαστικά»

Αισιόδοξη δηλώνει η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Μαρία Ανχελα Ολγκίν, μετά τη συνάντηση, που είχε το Σάββατο το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη. Ανέφερε σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ ότι είναι "καλό σημάδι" το ότι θα συναντηθούν οι ηγέτες των δύο κοινοτήτων την άλλη εβδομάδα μετά την απραξία και επανέλαβε ότι είναι ενθαρρυμένη από τη συνάντηση που είχε με τους νέους στο Αμμάν πριν από μερικές εβδομάδες.