Έτοιμοι οι εκπαιδευτικοί για τη μάχη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Έτοιμοι οι εκπαιδευτικοί για τη μάχη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

Η ΠΟΕΔ αναμένει από το Υπουργείο Παιδείας να δώσει τις νέες οδηγίες λειτουργίας των σχολείων, βάσει και των αυστηρών μέτρων που τίθενται σε εφαρμογή με τον Πρόεδρό της, Φίλιο Φυλακτού, να δηλώνει ότι «από αύριο οι διευθύνσεις των σχολείων και οι εκπαιδευτικοί ρίχνονται στη μάχη για να κερδίσουμε όλοι μαζί, Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικοί και γονείς το μεγαλεπήβολο στοίχημα της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης στον μέγιστο δυνατό βαθμό».

Σε γραπτή του δήλωση, ο κ. Φυλακτού αναφέρει ότι μετά και τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για αυστηρότερα μέτρα, αλλά και μέτρα στήριξης όλων των εργαζομένων, στην κυπριακή κοινωνία επικρατεί, παρά την κρισιμότητα των στιγμών «αισιοδοξία και δύναμη ότι όλοι μαζί θα μπορέσουμε να κερδίσουμε το συντομότερο δυνατό τη δύσκολη αυτή μάχη με τον αόρατο εχθρό».

«Τα σχολεία, η μάθηση και κυρίως τα παιδιά πλήττονται σοβαρά από την κρίση αυτή, όμως η προτεραιότητα σήμερα δεν είναι άλλη από την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της ασθένειας» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Φυλακτού, οι εκπαιδευτικοί ήδη άρχισαν να έχουν τηλεφωνικές επαφές με τις οικογένειες και τα παιδιά πρώτα σε μια προσπάθεια ψυχολογικής στήριξης και για να στείλουν το μήνυμα ότι είναι μαζί με τα παιδιά και στο πλευρό των οικογενειών για ό,τι χρειαστούν.

Ταυτόχρονα, συνεχίζει, μέσω των ιστοσελίδων των σχολείων και μέσα από διάφορους άλλους τρόπους που προσφέρονται από τη σύγχρονη τεχνολογία, οι εκπαιδευτικοί εισηγούνται δημιουργικές δραστηριότητες και παρέχουν εκπαιδευτικό υλικό για απασχοληθούν τα παιδιά.

Λέει εξάλλου ότι εάν κριθεί σκόπιμο από το κράτος, οι εκπαιδευτικοί είναι πρόθυμοι να στελεχώσουν ή και να βοηθήσουν υποστηρικτικά άλλες υπηρεσίες «για το καλό του τόπου».

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ καλεί τις διευθύνσεις των σχολείων και όλους τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν τις ενημερώσεις της Διεύθυνσης Δημοτικής και του Υπουργείου γενικότερα και να διεκπεραιώνουν όλες τις διοικητικές και άλλες εργασίες που χρειάζεται να γίνουν.

«Μπορούμε πειθαρχώντας σε όλες τις οδηγίες και με όλη την καλή διάθεση στη συνέχεια να βγάλουμε τον τόπο από τις δύσκολες αυτές καταστάσεις» καταλήγει η δήλωση.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Με το βλέμμα στις προεδρικές εκλογές οι καταστατικές αλλαγές στον ΔΗΣΥ- Από τη βάση ο υποψήφιος για την προεδρία - Οι ασφαλιστικές δικλίδες

Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με κύριο θέμα την ετοιμασία του τελικού κειμένου με τις προτάσεις που θα πάνε στο Καταστατικό Συνέδριο, το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου.