Υπουργός Οικονομικών: ‘Οι τράπεζες να μετακυλίσουν την κεφαλαιακή διευκόλυνση στην οικονομία‘

Υπουργός Οικονομικών:  ‘Οι τράπεζες να μετακυλίσουν την κεφαλαιακή διευκόλυνση στην οικονομία‘

Οι τράπεζες θα πρέπει να μετακυλίσουν στην οικονομία το κεφαλαιακό περιθώριο που απέκτησαν από την κεφαλαιακή χαλάρωση, μέσω μεγαλύτερης ευελιξίας προς αυτούς που πλήττονται από την αναταραχή που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Τα ελάχιστα απαιτούμενα κεφάλαια των κυπριακών τραπεζών μειώνονται κατά €1,3 δισ.», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o ΥΠΟΙΚ και συμπληρώνει: «Οι τράπεζες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη διευκόλυνση για ενίσχυση ρευστότητας μέσω δανειοδότησης, ή μεγαλύτερη ευελιξία στην αποπληρωμή δανείων αυτών που πλήττονται αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

«Διπλωματικός μαραθώνιος» από ΠτΔ: Επαφές με Κατάρ και Ισραήλ για σταθερότητα στην περιοχή

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε σειρά σημαντικών τηλεφωνικών επικοινωνιών με περιφερειακούς ηγέτες.

BEST OF TOTHEMAONLINE