Υπουργός Οικονομικών: ‘Οι τράπεζες να μετακυλίσουν την κεφαλαιακή διευκόλυνση στην οικονομία‘

Υπουργός Οικονομικών:  ‘Οι τράπεζες να μετακυλίσουν την κεφαλαιακή διευκόλυνση στην οικονομία‘

Οι τράπεζες θα πρέπει να μετακυλίσουν στην οικονομία το κεφαλαιακό περιθώριο που απέκτησαν από την κεφαλαιακή χαλάρωση, μέσω μεγαλύτερης ευελιξίας προς αυτούς που πλήττονται από την αναταραχή που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού, τονίζει ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης.

«Τα ελάχιστα απαιτούμενα κεφάλαια των κυπριακών τραπεζών μειώνονται κατά €1,3 δισ.», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o ΥΠΟΙΚ και συμπληρώνει: «Οι τράπεζες πρέπει να χρησιμοποιήσουν τη διευκόλυνση για ενίσχυση ρευστότητας μέσω δανειοδότησης, ή μεγαλύτερη ευελιξία στην αποπληρωμή δανείων αυτών που πλήττονται αυτή την κρίσιμη περίοδο».

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Μπροστά με… ανάσα! Ντέρμπι κορυφής και μεγάλες ανατροπές στη νέα δημοσκόπηση του «Φ»

Μπροστά με… ανάσα! Ντέρμπι κορυφής και μεγάλες ανατροπές στη νέα δημοσκόπηση του «Φ»

Εξαιρετικά ρευστή παραμένει η πολιτική εικόνα στην Κύπρο ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 24ης Μαΐου 2026, σύμφωνα με τη δεύτερη μεγάλη δημοσκόπηση του «Φ» που διενεργήθηκε από την εταιρεία EXPLORER.

BEST OF TOTHEMAONLINE