Κανονικά οι ακολουθίες κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, λέει η Μητρόπολη Λεμεσού

Κανονικά οι ακολουθίες κατά τη Μεγάλη Τεσσαρακοστή, λέει η Μητρόπολη Λεμεσού

Θα εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται οι ιερές ακολουθίες της εκκλησίας που τελούνται  κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού, ενώ κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Απόδειπνου θα ψαλεί ο Κανόνας δια πάσαν λοιμική νόσο.

Συγκεκριμένα, από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνεται ότι οι ιερές ακολουθίες της εκκλησίας μας που τελούνται κατά την διάρκεια της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, (Μέγα Απόδειπνο, Χαιρετισμοί της Παναγίας, Όρθρος, Ώρες, οι Προηγιασμένες Θείες λειτουργίες, οι Εσπερινοί του Σαββάτου και η Θεία Λειτουργία της Κυριακής) θα  εξακολουθήσουν κανονικά να ψάλλονται σε όλους τους ναούς.
 
Κατά τη διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου, προστίθεται, θα ψάλλεται αντί του Κανόνος του Θεοτοκαρίου, ο Κανόνας δια πάσαν λοιμική νόσο και θα  διαβάζετε και ειδική ευχή για τον σκοπό αυτό.
 
Ακόμη, κάθε Πέμπτη μετά την ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου, σε όλες τις εκκλησίες της Λεμεσού, θα τελείται το μυστήριο του Αγίου Ευχελαίου.
 
Επιπρόσθετα, η  Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού ανακοινώνει ότι οι καθιερωμένες ομιλίες του Μητροπολίτη Αθανασίου, στις 18 και 19 Μαρτίου, δεν θα πραγματοποιηθούν καθώς επίσης και οι ομιλίες μετά το πέρας των Κατανυκτικών Εσπερινών.
 
Επίσης όλες οι προγραμματισμένες ομιλίες και τα φιλανθρωπικά τσάγια των ενοριών αναστέλλονται λόγω των έκτακτων προληπτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από ΚΥΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Ανάλυση: Καταστατικό συνέδριο ΔΗΣΥ με δείγματα πολιτικού ρεβανσισμού – Οι διαγραφές υπουργών και η αυτοπαγίδευση

Δύο χρόνια μετά τις προεδρικές εκλογές και τα όσα τον «πλήγωσαν», ο ΔΗΣΥ έλαβε την απόφαση μέσα από το καταστατικό συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, να πράξει  αυτό, που δεν τολμούσε να πράξει, αμέσως μετά τις εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE