ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο κορωνοϊός, τα κυβερνητικά μέτρα και η κατάσταση στο σύστημα υγείας κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Ο κορωνοϊός, τα κυβερνητικά μέτρα και η κατάσταση στο σύστημα υγείας κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Το θέμα του κορωνοϊού κυριαρχεί σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα Τετάρτη (18/03). Τα νέα κυβερνητικά μέτρα με την απαγόρευση των πτήσεων, το σύστημα υγείας και οι τελευταίοι αριθμοί που αφορούν τα νέα κρούσματα στην Κύπρο, είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν τον Τύπο, ο οποίος αναφέρεται, επίσης, στην κατάσταση με την καραντίνα στις Πλάτρες και τις εκκλήσεις προς ιδιώτες γιατρούς.

Η εφημερίδα «Αλήθεια» με τίτλο «Κλείνουν οι αιθέρες της Κύπρου από 21 Μαρτίου» γράφει στο κύριο της θέμα ότι πιο ισχυρά μέτρα παίρνει από τις 21 Μαρτίου η Κυβέρνηση, θωρακίζοντας και άλλο την άμυνα κατά του κορωνοϊού. Σε άλλο θέμα αναφέρεται, επίσης, στον κορωνοϊό και στις εξελίξεις που αφορούν την πρώτη κλινική δοκιμή του εμβολίου στις ΗΠΑ. Εξάλλου, σε άλλο θέμα γράφει για την εξάμηνη αναβολή των εκλογών στα κατεχόμενα.

«Επιστροφή στην Κύπρο και χωρίς τη βεβαίωση» τιτλοφορεί το κύριο του θέμα ο «Πολίτης» στο οποίο γράφει ότι δίνεται λύση για εγκλωβισθέντες – πλην φοιτητών- σε χώρες του εξωτερικού και σημειώνει ότι αποφασίστηκε απαγόρευση πτήσεων από 21 Μαρτίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις προβλέψεις ότι θα νοσήσει το 60% του πληθυσμού και στην έκκληση στους ιδιώτες γιατρούς να συστρατευθούν. Αλλού αναφέρεται σε όσους αφίχθηκαν τη Δευτέρα και οδηγήθηκαν σε καραντίνα, γράφοντας για απαιτήσεις και βόλτες.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Μάχη να προλάβουν τη διασπορά» γράφει πως θεωρούν δεδομένο ότι θα νοσήσει το 60% του πληθυσμού και σημειώνει τη δραματική έκκληση προς ιδιώτες γιατρούς. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση της διυπουργικής επιτροπής υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας για να κλείσουν τα αεροδρόμια για όλες τις πτήσεις. Επίσης, γράφει αλλού ότι υπάρχει αγωνία πως θα επηρεαστούν και οι γεωτρήσεις και σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκεται το γεωτρύπανο Eni-Total και ExxonMobil.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Εφτασε στα όρια το σύστημα υγείας» και γράφει ότι αυξάνονται τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού, με 49 ασθενείς, δημοσιεύοντας δηλώσεις νοσηλευτών που αναφέρονται σε χάος, πλήρη αποσυντονισμό, έλλειψη εφοδίων. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε σάλο που προκλήθηκε όταν τηλεοπτικό συνεργείο βρέθηκε στον χώρο καραντίνας στις Πλάτρες. Εξάλλου, αλλού γράφει ότι όνειρο απατηλό φαντάζει η τηλεδιάσκεψη για σκοπούς μάθησης, διαμηνύουν οι εκπαιδευτικοί.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Απαγόρευση πτήσεων από το Σάββατο» και γράφει ότι τερματίζεται η είσοδος επιβατών από 28 χώρες, περιλαμβανομένου του ΗΒ και της Ελλάδας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στα παράπονα επιβατών που οδηγήθηκαν μετά την άφιξή τους σε καραντίνα στις Πλάτρες για απαράδεκτες συνθήκες. Επίσης, γράφει αλλού ότι μετά το χάος τη Δευτέρα επιτράπηκε η είσοδος σε μόνο 23 επιβάτες.

Η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» με τίτλο «Ενέσεις ρευστότητας στις επιχειρήσεις» γράφει ότι ΕΚΤ, ΚΤΚ και Κυβέρνηση έδωσαν όλα τα εργαλεία για να στηριχθεί η πληγείσα από τον ιό οικονομία. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι τα δημοσιονομικά πακέτα των κρατών τόνωσαν τις αγορές. Επίσης, γράφει αλλού ότι ιδιώτες γιατρούς αναζητεί η Κυβέρνηση.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top