ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Ανακοίνωση Αστυνομίας σχετικά με την τήρηση των μέτρων προστασίας

Η Αστυνομία Κύπρου συνεχίζει τους ελέγχους της για επιτήρηση της εφαρμογής των μέτρων του Υπουργικού Συμβουλίου και των σχετικών διαταγμάτων, για προστασία από τον κορωνοϊό και καλεί το κοινό να συμμορφώνεται απόλυτα με τα μέτρα αυτά.

Η εφαρμογή των μέτρων άπτεται, πάνω απ’ όλα, της δημόσιας υγείας και γι’ αυτό, η πλήρης συμμόρφωση στα μέτρα προστασίας, ώστε να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η εξάπλωση του ιού, είναι απόλυτα επιβεβλημένη.  

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουμε, πως ο αγώνας για περιορισμό της διασποράς του ιού, αρχίζει από τον κάθε ένα από εμάς προσωπικά, και ως εξαρτώμενοι ο ένας από τον άλλο, έχουμε την ευθύνη της αλληλοπροστασίας.

Η Αστυνομία υπογραμμίζει την ευθύνη του καθενός μας για την τήρηση των κανόνων προσωπικής υγιεινής, τον αυτοπεριορισμό και την αποφυγή άσκοπων διακινήσεων ή/ και συγκεντρώσεων αριθμού προσώπων σε κλειστούς χώρους, περιλαμβανομένων και των χώρων λατρείας.
Καλούμε ταυτόχρονα όλους, το κοινό, τους επιχειρηματίες, τους καταστηματάρχες, τους ιδιοκτήτες υποστατικών, να συμμορφώνονται προς τα σχετικά διατάγματα.

Τα αποτελέσματα από τους ελέγχους, που διενεργεί η Αστυνομία, για επιτήρηση της εφαρμογής των πιο πάνω μέτρων, είναι ενθαρρυντικά και ο κόσμος ανταποκρίνεται με συναίσθηση της ευθύνης. Από τα 3000 και πλέον υποστατικά που ελέγχθηκαν την τελευταία εβδομάδα, εντοπίστηκαν μόνο 10 περιπτώσεις παραβίασης των διαταγμάτων. Στις περιπτώσεις αυτές έγιναν σχετικές καταγγελίες.

Τα μέλη της Αστυνομίας, θα παραμείνουν στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος, για προστασία της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν για την ορθή εφαρμογή των μέτρων προστασίας, ενώ γίνεται σαφές ότι εκεί και όπου εντοπιστούν παραβάσεις, η Αστυνομία θα προχωρεί στις ανάλογες καταγγελίες, οι οποίες δεν αποτελούν αυτοσκοπό.

Απευθυνόμαστε σε όλους και τους καλούμε να επιδείξουν υπεύθυνη στάση. Στόχος μας είναι να διασφαλιστεί η πιστή τήρηση των οδηγιών, των μέτρων και των διαταγμάτων, τα οποία είναι κρίσιμης σημασίας για την προστασία όλων μας.

Σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, η Αστυνομία και τα μέλη της, συνεχίζουν να βρίσκονται απερίσπαστα στα καθήκοντά τους, συνδράμοντας τις προσπάθειες των λειτουργών υγείας, και ολόκληρης της κοινωνίας, στην καλύτερη κατά το δυνατόν διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού, συστήνοντας σε κάθε περίπτωση ψυχραιμία. 
 
 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top