ΚΟΡΟΝΩΪΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Άρχισε η επεξεργασία των προτάσεων της ΚΤΚ από τις κυπριακές τράπεζες

ΚΟΡΟΝΩΪΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Άρχισε η επεξεργασία των προτάσεων της ΚΤΚ από τις κυπριακές τράπεζες

Οι κυπριακές τράπεζες έχουν ήδη αρχίσει να επεξεργάζονται τις αποφάσεις που ανακοίνωσε χθες η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου (ΚΤΚ), ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά που πλήττονται από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές στο ΚΥΠΕ, γίνεται προσπάθεια κωδικοποίησης των αποφάσεων ενώ αναμένονται διευκρινήσεις για απορίες και η λεπτομερής εγκύκλιος που θα εκδώσει η ΚΤΚ. Εξάλλου, υπάρχει συνεχής επικοινωνία μεταξύ των διοικήσεων των τραπεζών.

Η εσωτερική επεξεργασία από τις τράπεζες στη βάση των αποφάσεων, σε συνάρτηση με τις λεπτομέρειες που θα έρθουν στη συνέχεια, αναμένεται να ανοίξουν το δρόμο ώστε οι τράπεζες να βοηθήσουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Η κάθε τράπεζα, χαράζοντας τη δική της πολιτική και λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε πελάτη, αναμένεται να εφαρμόσει διαφορετικές λύσεις σε κάθε περίπτωση.

Επίσης οι αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και η αποφασιστικότητα της ΕΕ να λάβει σημαντικά μέτρα για να περιοριστούν οι επιπτώσεις της κρίσης στην οικονομία, φαίνεται να λύνει ακόμα περισσότερο τα χέρια των τραπεζών.

Εξάλλου από τις τράπεζες φαίνεται να υπάρχει ικανοποίηση για το γεγονός ότι αυτή η κρίση βρίσκει σε συνεννόηση και σε καλή επικοινωνία τις τράπεζες, την Κυβέρνηση και την ΚΤΚ, σε αντίθεση με την εμπειρία προηγούμενων κρίσεων.

Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Γαλλία: Τον Λεκορνί διόρισε ξανά πρωθυπουργό ο Μακρόν

Έπειτα από μια πολιτικά ταραχώδη εβδομάδα, το όνομα του νέου πρωθυπουργού της Γαλλίας ανακοινώθηκε το βράδυ της Παρασκευής -και δεν ήταν άλλο, από αυτό του προσφάτως παραιτηθέντα Σεμπαστιάν Λεκορνί!

BEST OF TOTHEMAONLINE