ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ το διαφοροποιημένο πακέτο στήριξης της οικονομίας

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Τουλάχιστον 1,5 δισ. ευρώ το διαφοροποιημένο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Η πανδημία του κορωνοϊου έφερε και ανατροπές στους προϋπολογισμούς του κράτους και γενικότερα στην οικονομία του τόπου.

Προς οριστικοποίηση του διαφοροποιημένου πακέτου στήριξης της οικονομίας λόγω της αναταραχής που προκαλεί η επιδημία του κορωνοϊού, κινείται το Υπουργείο Οικονομικών, με το μέγεθος του πακέτου να αποτιμάται το ολιγότερο στα €1,5 δισεκατομμύρια.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης τη Δευτέρα (23/3) και την Τρίτη θα έχει σειρά επαφών με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ) Κωνσταντίνο Ηροδότου, με εκπροσώπους κοινοβουλευτικών κομμάτων και εκπροσώπους των εμπορικών τραπεζών.

Σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, ο κ. Πετρίδης θα έχει τη Δευτέρα νέα συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ηροδότου, παρουσία και των ομάδων τους, για συζήτηση των θεμάτων που αφορούν τις τράπεζες και την παραχώρηση εγγυήσεων. Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση που θα έχουν Πετρίδης και Ηροδότου, αφού είχαν συναντηθεί ξανά και το Σάββατο.

Η προσδοκία είναι το διαφοροποιημένο πακέτο μέτρων να οριστικοποιηθεί το αργότερο μέχρι την Τρίτη (24/3) προκειμένου να οδηγηθεί εκ νέου στο Υπουργικό Συμβούλιο. Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, η κατάθεση των σχετικών νομοσχεδίων στο Υπουργικό δεν αναμένεται να γίνει πριν την Τετάρτη.

«Το πακέτο θα είναι τουλάχιστον €1,5 δισ», ανέφερε στο ΚΥΠΕ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών.

Όπως εξήγησε, το πακέτο θα περιλαμβάνει απευθείας στήριξη, απώλεια κρατικών εσόδων (μη καταβολή φόρων, τελών) και παραχώρηση εγγυήσεων, που δεν παρουσιάζουν άμεση δημοσιονομική επίπτωση.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Τραγωδία στη Λεμεσό: Στο μικροσκόπιο οι οικονομικές διαφορές του ζευγαριού – Σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη μετά τα πυρά του συζύγου της

Συγκλονισμένη παραμένει η κοινωνία από την πρωτοφανή οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης στα Πολεμίδια, με έναν 55χρονο Αστυνομικό αστυνομικό να πυροβολεί με το υπηρεσιακό του όπλο την 46χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια να βάζει τέρμα στη ζωή του.

BEST OF TOTHEMAONLINE