ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μελετούν το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας

ΤΟΥΡΚΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μελετούν το ενδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας

Στην ημερήσια διάταξη θα βρεθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Τουρκία, εάν η κοινωνική απομόνωση δεν πετύχει και συνεχίσει να μεταδίδεται γρήγορα ο ιός, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στην εφημερίδα Χουριέτ.

“Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε το αποτέλεσμα των αποφάσεων που λάβαμε. Προσπαθούμε να μειώσουμε την κίνηση, να αυξήσουμε την κοινωνική απόσταση. Στόχος μας η ελάχιστη κίνηση και η ελάχιστη κοινωνικοποίηση. Μέχρι στιγμής πιστεύουμε ότι πετύχαμε αυτό τον στόχο”, ανέφερε.

Στο μεταξύ, σε συλλήψεις 31 ατόμων προχώρησε η τουρκική αστυνομία στα Άδανα για πρόκληση τρόμου και πανικού στον λαό δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρεται, διέδωσαν αβάσιμες ειδήσεις ότι μια γυναίκα με κορωνοϊό η οποία εργάζεται σε τράπεζα το έσκασε από το νοσοκομείο.

Πάντως τέσσερις μεγάλες τράπεζες της Τουρκίας, Ziraat Bankasi, Vakifbank, Halkbank Isbankasi ανακοίνωσαν πακέτα στήριξης με στόχο να ξεπεραστεί η περίοδος του ιού με όσο το δυνατόν λιγότερο ζημιές. Ανακοίνωσαν αύξηση του ορίου δανειοδότησης για τις εταιρείες. Επίσης θα αναβληθούν οι πληρωμές των δανείων των ιδιωτών που έπρεπε να πληρωθούν στις 31 Μαρτίου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Η επιστολή-μήνυμα του ΔΗΚΟ προς τον Χριστοδουλίδη: Ανασχηματισμός, διορισμοί και βλέμμα στο 2028 - Στο Προεδρικό σήμερα η Γραμματεία του κόμματος

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες μεταξύ του ΔΗΚΟ και του Προεδρικού, μετά τη δημοσιοποίηση από την εφημερίδα Πολίτης της εμπιστευτικής επιστολής που απέστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Η υπόθεση, αποκτά πλέον ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το απόγευμα η Γραμματεία του ΔΗΚΟ μεταβαίνει στο Προεδρικό Μέγαρο για άμεση συνάντηση, με τον Πρόεδρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE