Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΚΤ για το πακέτο του ΥΠΟΙΚ

  Συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της ΚΤ για το πακέτο του ΥΠΟΙΚ

Το πακέτο μέτρων του Υπουργείου Οικονομικών για την οικονομία και πως αυτό θα συνδυαστεί με τα μέτρα που ανακοίνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για τις τράπεζες συζητεί αυτή την ώρα (17:00- 25/3) σε έκτακτη συνεδρία του το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας.

 
Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, πριν την έναρξη της συνεδρίας, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνος Ηροδότου, ο οποίος προηγουμένως είχε συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών με τον Υπουργό Οικονομικών Κωνσταντίνο Πετρίδη, τόνισε πως βρίσκεται σε» στενή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών για το κυβερνητικό πακέτο που επηρεάζει τις τράπεζες και την οικονομία, όπως είπε, με στόχο «να υπάρχει συντονισμός και συνδυασμός» του δημοσιονομικού πακέτου του ΥΠΟΙΚ με τα μέτρα που έχει ήδη ανακοινώσει η ΚΤ για τη συνέχιση της παροχής ρευστότητας στα τραπεζικά ιδρύματα και τη στήριξη ευνοϊκών συνθηκών χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.
 
Πέραν τούτο, ανέφερε ο Διοικητής της ΚΤ,  βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ΕΚΤ για να διασφαλιστεί ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι απόλυτα σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές των τραπεζικών ευρωπαϊκών αρχών.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

LIVE: Αναβλήθηκε το Υπουργικό - Συνέρχεται στις 12:00 το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας - Ανοιχτός ο εναέριος χώρος της Κύπρου

Στη δίνη του πολέμου βυθίζεται η Μέση Ανατολή, εγείροντας φόβους ότι η σύρραξη θα ξεφύγει σε περιφερειακό πόλεμο, με απρόβλεπτες διαστάσεις για τη σταθερότητα ορισμένων κρατών και τη διεθνή οικονομία. Το Ιράν έπληξε την πρεσβεία των ΗΠΑ στη Σαουδική Αραβία, με τον Ντόναλντ Τραμπ (Donald Trump) να προαναγγέλλει αντίποινα «θα ανταποδώσουμε σύντομα με νέο κύμα χτυπημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

BEST OF TOTHEMAONLINE