ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι συνέπειες του κορωνοϊού στον Παναθηναϊκό – Μεγάλη η ΧΑΣΟΥΡΑ και… «σφίγγουν τα ζωνάρια»!

Οι συνέπειες του κορωνοϊού στον Παναθηναϊκό – Μεγάλη η ΧΑΣΟΥΡΑ και… «σφίγγουν τα ζωνάρια»!

H πραγματικότητα που θα διαμορφωθεί στον πλανήτη όταν και εφόσον η πανδημία αντιμετωπιστεί και ξεπεραστεί είναι – όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές – ζοφερότερη ενδεχομένως από αυτήν που βιώνουμε όλοι με το ξέσπασμα του κορωνοϊού.

Το ποδόσφαιρο φυσικά δεν θα μπορούσε να μείνει εκτός κάδρου, αυτονόητα και στη χώρα μας.

Η ομάδα που έχει εμφανιστεί ήδη και περισσότερο στο οικονομικό της πλαίσιο αναφορικά με τις συνέπειες που θα προκύψουν (ή προκύπτουν ήδη) από την πανδημία είναι ο Παναθηναϊκός.

Εκτιμήσεις για χασούρα που θα προσεγγίζει τα 3 εκατ. ευρώ, εκτιμήσεις για διατήρηση του μπάτζετ στα ίδια επίπεδα ή για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του μέχρι και πληροφορίες για προτάσεις αναπροσαρμογής συμβολαίων.

Δεδομένα υπάρχουν σκέψεις. Όχι μόνο στους «πράσινους», αλλά σε κάθε ελληνική ομάδα. Τα στελέχη τους παρακολουθούν από πολύ κοντά κάθε σχετική πρωτοβουλία και ενέργεια που ολοένα και περισσότερο λαμβάνεται από ομάδες του εξωτερικού, μέχρι στιγμής όμως είναι αλήθεια πως δεν έχουν περάσει στο επόμενο επίπεδο, να παραδεχτούν δηλαδή πως προσανατολίζονται στο να προτείνουν στους ποδοσφαιριστές αναδιάρθρωση συμβολαίων.

Το σίγουρο, προς στιγμήν πάντα, είναι πως θα επηρεαστεί το μπάτζετ των «πράσινων». Αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς πως ο Παναθηναϊκός έχει ήδη «επιβαρύνει» το μισθολόγιο του με δύο ακριβές προσθήκες από τον Ιανουάριο κιόλας, τον Καρλίτος δηλαδή που κοστίζει περίπου μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο και τον Αγιούμπ, ο οποίος θα εισπράττει κάτι περισσότερο από 450.000 ευρώ ετησίως, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλα ανοίγματα το καλοκαίρι.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τον Νίκο Νταμπίζα το μπάτζετ της φετινής ομάδας ήταν «καθαρά» 3,5 εκατ. ευρώ. Η διατήρηση του στα ίδια επίπεδα και για την επόμενη σεζόν, έστω και με το μπόνους της μείωσης της φορολογίας από τις αρχές του χρόνου, είναι σαφές πως δεν θα επιτρέψει πολλά, ειδικά όταν δύο ποδοσφαιριστές, ήδη έχουν «δεσμεύσει» περίπου το 1/3 αυτού!

Μετάφραση κοινώς; Ακόμη και οι ελάχιστες ελπίδες που υπήρχαν για ανανέωση συμβολαίων των Ινσούα, Γιόχανσον εκμηδενίζονται, ο Μακέντα δεδομένα θα μπει στην transfer list αφού δεν υπάρχει περιθώριο όχι να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του, αλλά ούτε καν να γίνει πρόταση η οποία θα φτάσει το 50% αυτών, ενώ και ως προς το πάγιο «όνειρο» των οπαδών του Παναθηναϊκού (αλλά και την πάγια επιδίωξη του Γιάννη Αλαφούζου), την επιστροφή δηλαδή του Μάρκους Μπεργκ, ρεαλιστικά θα πρέπει να το ξεχάσουμε…

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top