Σε ικανοποιητική ποσότητα η επάρκεια του φαρμάκου χλωροκίνης στην Κύπρο

Σε ικανοποιητική ποσότητα η επάρκεια του φαρμάκου χλωροκίνης στην Κύπρο

Ικανοποιητική είναι η ποσότητα και επάρκεια του φαρμάκου χλωροκίνης στην Κύπρο.

Με οδηγίες του Υπουργού Υγείας, έχουν δεσμευθεί από την κυπριακή βιομηχανία φαρμάκων «Remedica Ltd» ικανοποιητικές ποσότητες του φαρμάκου Χλωροκίνης (Chloroquine), για κάλυψη των ενδεχομένων βραχυπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων αναγκών του πληθυσμού, τόσο για τους ασθενείς που το χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση χρόνιων παθήσεων, όσο και για ενδεχόμενη χρήση του για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, αναφέρει το Υπουργείο Υγείας, σε ανακοίνωσή του.

Μέρος της ποσότητας του φαρμάκου αυτού, ήδη παραδόθηκε στις Αποθήκες Φαρμάκων της Διεύθυνσης Αγορών και Προμηθειών του Υπουργείου Υγείας, ως δωρεά της εταιρείας «Remedica Ltd», την οποία το Υπουργείο Υγείας ευχαριστεί θερμά, συμπληρώνει η ανακοίνωση.

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί, επίσης, το κοινό ότι η Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, η οποία αποτελείται από 14 επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων και η οποία συστάθηκε για να συμβουλεύει τον Υπουργό Υγείας για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, ετοιμάζει πρωτόκολλο για τη χρήση των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται διεθνώς για την αντιμετώπιση της υπό αναφοράς πανδημίας.

Το πρωτόκολλο, σημειώνει, αναμένεται ότι θα παραδοθεί στον Υπουργό Υγείας αύριο και στη συνέχεια να εξεταστεί από την Επιτροπή Φαρμάκων, ως το αρμόδιο σώμα για την έγκριση πρωτοκόλλων φαρμάκων, καθώς και τη χρήση των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα νοσηλευτήρια του δημόσιου τομέα.

Τονίζεται ότι για όσα σοβαρά περιστατικά χρήζουν άμεσης χρήσης οποιουδήποτε φαρμάκου, το οποίο χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19, οι θεράποντες ιατροί απευθύνονται στην Επιτροπή Επειγόντων Περιστατικών, η οποία διορίστηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, και λαμβάνει αποφάσεις άμεσα.

Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει το κοινό ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή τόσο με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), όσο και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις για τη χρήση φαρμάκων σε διάφορες κλινικές μελέτες που διεξάγονται παγκοσμίως και έχουν στόχο την εξεύρεση αποτελεσματικής και ασφαλούς φαρμακευτικής θεραπείας της πανδημίας COVID-19.

AΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE