ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σκέψεις για νέα αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Σκέψεις για νέα αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

Η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και ήδη υπάρχουν σκέψεις ακόμα και για νέα αναδιάρθρωση.

Ο κορονοϊός έχει αφήσει τα πάντα στον αέρα όσον αφορά τις αθλητικές διοργανώσεις. Ανεπηρέαστο δεν θα μπορούσε να μην είναι και το ποδόσφαιρο. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Live Sport, υπάρχουν σενάρια για νέα αναδιάρθρωση στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας η πίτα των εσόδων θα μικρύνει σημαντικά και το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να αντέξει 40 ΠΑΕ από τις τρεις κατηγορίες, ενώ την ίδια ώρα για να στηριχτούν οικονομικά οι μικρομεσαίες ΠΑΕ της Super League 1, θα επανέλθει στο προσκήνιο η συζήτηση για κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων τους και των διαφημίσεων στα γήπεδα.

Ηδη στο τραπέζι υπάρχει η πρόταση του Αλέξη Κούγια, που αναφέρει πως οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας να αυξηθούν σε 16 χωρίς να υποβιβαστεί καμία ομάδα και να ανέβουν από την Super League 2 ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Απόλλων Σμύρνης που βρίσκονται στην 1η και στη 2η θέση της Super League 2. Από την πλευρά της η Super League 2 από τις δώδεκα ομάδες θα έχει 16. Όσον αφορά την Football League, ο ιδιοκτήτης της ΑΕΛ προτείνει τη διεξαγωγή πρωταθλήματος με 16 συλλόγους.

Το δεύτερο σενάριο, αφορά την μείωση των επαγγελματικών ομάδων με «συγχώνευση» της Super League 2 και της Football League, κάτι που σημαίνει πως θα καταργηθεί η μία επιπλέον κατηγορία που έχει δημιουργηθεί.

gazzetta.gr

The post Σκέψεις για νέα αναδιάρθρωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top