ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κορωνοϊός: Η συνταρακτική επιστολή του Γκαμπιαντίνι για το Μπέργκαμο που λύγισε (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Κορωνοϊός: Η συνταρακτική επιστολή του Γκαμπιαντίνι για το Μπέργκαμο που λύγισε (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Το Μπέργκαμο είναι μία από τις πόλεις της Ιταλίας που έχει πληρώσει πολύ ακριβά το τίμημα του κορωνοϊού και ο Μανόλο Γκαμπαντίνι έστειλε μήνυμα στήριξης μέσα από μία συγκινητική επιστολή του στο Instagram.

Η Ιταλία είναι η χώρα με τους περισσότερους θανάτους μέχρι στιγμής στην Ευρώπη (ξεπέρασε τους 10.000) όσον αφορά στα θύματα του φονικού κορωνοϊού και το γεγονός αυτό έχει απλώσει ένα πέπλο φόβου και ανασφάλειας πάνω από τη γειτονική χώρα αναφορικά με την επόμενη ημέρα.

Την ίδια ώρα, οι περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία είναι αυτές του Βορρά, όπως το Μιλάνο και το Μπέργκαμο, με τον Μανόλο Γκαμπιαντίνι της Σαμπντόρια να έχει συγκλονιστεί από το μέγεθος της τραγωδίας και να στέλνει μία συγκινητική επιστολή συμπαράστασης στους κατοίκους του Μπέργκαμο.

“Αγαπημένο Μπέργκαμο.

Σου αφιερώνει αυτές τις αράδες, ενώ περνάς τρομερές στιγμές, ένας μπεγκαμάσκο, που έχει πει να λίγα λόγια. Εμείς προτιμάμε τις πράξεις ή τις μικρές χειρονομίες που αξίζουν παραπάνω από χίλιες λέξεις.

Σε αυτές τις εβδομάδες που κάνουν την καρδιά σου να σπαράζει, όμως, δεν καταφέρνω να μην αφιερώσω τη σκέψη μου σε σένα ενώ κοιτάζω τις πιο επώδυνες εικόνες που θα μπορούσα να φανταστώ.

Χτυπήματα στην καρδιά που πονάνε. Εσύ, Μπέργκαμο, είσαι πάρα πολύ δυνατό για να νικηθείς. Για να λυγίσεις, σκέψου, χρειάστηκε ένας εχθρός του χειρότερου είδους, που δεν τον είχαμε δει ποτέ πριν. Ύπουλος, μοχθηρός, αόρατος. Για να σε λυγίσει αλλά όχι για να σε νικήσει.

Εγώ, Μπέργκαμο, ως μπεργκαμάσκο που δεν ξεχνάει τις ρίζες του, σου στέλνω την αγκαλιά και τη συμπαράστασή μου, να σε συνοδεύσει για να ξανασηκωθείς. Πιο δυνατό από πριν.

Επειδή δεν έχω αμφιβολίες πως αυτό θα γίνει. Επειδή ο λαός σου είναι εργάτες, που παλεύουν και ιδρώνουν αγόγγυστα, που πολεμάει τις δυσκολίες με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια, χωρίς να παραπονιέται.

Με τη βαθιά πεποίθηση πως θα ξεπληρωθούν για όλο αυτό τον αγώνα τους. Μπέργκαμο, συνέχισε να παλεύεις”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο επιθετικός της Σαμπντόρια, που έχει γεννηθεί στο Καλτσινάτε, πόλη που ανήκει στην επαρχία του Μπέργκαμο.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Cara Bergamo, A dedicarti queste righe, mentre stai vivendo un momento terribile, è un bergamasco, per giunta di poche parole. Noi preferiamo i fatti, o piccoli gesti che valgono più di mille parole. In queste settimane così strazianti, però, non riesco a non dedicarti il mio pensiero mentre guardo le scene più angoscianti che si possano immaginare. Colpi al cuore, che fanno male. Tu, Bergamo, sei troppo forte per essere sconfitta. Per piegarti, pensa, ci è voluto un nemico della peggior specie, mai visto prima, infido, subdolo, invisibile. Per piegarti, ma non per sconfiggerti. Io, Bergamo, da bergamasco che non dimentica le sue origini, ti mando il mio abbraccio e il mio incoraggiamento, esortandoti a rialzarti. Più forte di prima. Perché non ho dubbi che sarà così. Perché il tuo è un popolo di lavoratori, che lotta e suda in silenzio, che combatte le difficoltà con orgoglio, fierezza e dignità, senza lamentarsi. Con la profonda convinzione che tutto questo li ripagherà. Tu, Bergamo, continua a combattere. Mola mia, Bérghem

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manolo Gabbiadini (@manologabbiadini) στις

Πηγή: Sport24.gr

The post Κορωνοϊός: Η συνταρακτική επιστολή του Γκαμπιαντίνι για το Μπέργκαμο που λύγισε (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top