ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνει και η κοινωνική κρίση - Κλέβουν από υπεραγορές

ΙΤΑΛΙΑ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μεγαλώνει και η κοινωνική κρίση - Κλέβουν από υπεραγορές

Ένοπλοι αστυνομικοί επιτάχθηκαν στην Σικελία για να προστατεύσουν τις υπεραγορές, εξαιτίας φαινομένων λεηλασίας από κατοίκους που δεν μπορούν πλέον να αγοράσουν τα απαραίτητα.

Η κατάσταση στην Ιταλία περιγράφεται ως χειρότερη από τον Β` παγκόσμιο πόλεμο με την οικονομία να παρουσιάζει ύφεση.

Σύμφωνα με την ημερήσια εφημερίδα La Repubblica, ομάδα πολιτών μπήκε σε υπεραγορά , έκανε τα ψώνια της και απομακρύνθηκε χωρίς να πληρώσει . Σε άλλες πόλεις της Σικελίας, οι ιδιοκτήτες μικρών καταστημάτων που παραμένουν ανοικτά, έχουν πιεστεί από τους ντόπιους για να τους δώσουν δωρεάν φαγητό, ανέφερε η Corriere della Sera.

Οι εφημερίδες γράφουν για «κοινωνική ωρολογιακή βόμβα» στην περιοχή, η οποία φιλοξενεί περίπου πέντε εκατομμύρια ανθρώπους και η οποία έχει επίσημα καταγράψει 57 θανάτους.

Δημοσιογράφος του AFP είδε τέσσερις ένοπλους αστυνομικούς να φυλάσσουν μία από τις εισόδους σούπερ μάρκετ του Παλέρμο.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Giuseppe Conte υποσχέθηκε να στείλει κουπόνια φαγητού σε όσους δεν μπορούν να αγοράσουν τα χρειώδη.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές επόμενης εβδομάδας νέα συνάντηση διαπραγματευτών

Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, του Ε/κ διαπραγματευτή Μενέλαου Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, Ειδικού Αντιπροσώπου του Τ/κ ηγέτη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.