ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν φυλακή – Υπήρξαν και παίκτες που πέρασαν από Ελλάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν φυλακή – Υπήρξαν και παίκτες που πέρασαν από Ελλάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Από τους Σεμέδο, Ότιτζι, Λούπου μέχρι τους θρυλικούς Ροναλντίνιο, Μπεστ και Τόνι Άνταμς. Το gazzetta.gr παρουσιάζει την λίστα 36 ποδοσφαιριστών που οι λάθος επιλογές τους οδήγησαν στη φυλακή!  

Με αφορμή την περιπέτεια του Ροναλντίνιο και την εικόνα θλίψης του Βραζιλιάνου σταρ σε φυλακή της Παραγουάης το gazzetta.gr παρουσιάζει 36 διαφορετικές περιπτώσεις παικτών που κατέληξαν στη φυλακή.
Από τον Τραμπελσί που είχε δεσμούς με την Αλ Κάιντα μέχρι τον Ρενέ Ιγκίτα που συνδέονταν φιλικά με τον Πάμπλο Εσκομπάρ! Ιστορίες που παραπέμπουν σε αστυνομικά θρίλερ, περιστατικά βίας, ναρκωτικά, αλκοόλ, ερωτικά σκάνδαλα, δολοφονίες, εμπρησμούς, διαφθορά και συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Ρούμπεν Σεμέδο

Στις 29 Οκτωβρίου μια γυναίκα καταγγέλλει τον άσο του Ολυμπιακού για επίθεση με σπασμένο μπουκάλι ύστερα από σεξουαλική παρενόχληση σε night club. Στις 19 Νοεμβρίου της ίδιας χρονιάς, η Αστυνομία τον ανακρίνει για επίθεση σε υπάλληλο κλαμπ υπό την απειλή όπλου. Δεν δεχόταν να φύγει όταν του είπαν πως το… κατάστημα έκλεισε. Το όπλο δεν βρέθηκε ποτέ στο σπίτι του.

Στις 20 Φεβρουαρίου 2018, ο Σεμέδο συνελήφθη μαζί με τον ξάδερφό του και έναν φίλο του. Επίθεση, απειλές, παράνομη κράτηση, παράνομη κατοχή όπλου, ληστεία και απόπειρα δολοφονίας οι κατηγορίες που αντιμετώπισε. Πέρασε 142 μέρες της ζωής του στη φυλακή. Αφέθηκε ελεύθερος στις 13 Ιουλίου 2018, αφού πρώτα κατέβαλε εγγυητική ύψους 30.000 ευρώ, ενώ δεν μπορεί να πλησιάσει το θύμα σε απόσταση μικρότερη των 300 μέτρων.

Σέρχιο Κόκε

Την προφυλάκιση του πρώην παίκτη του Άρη, Σέρχιο Κόκε και ακόμη έξι ατόμων αποφάσισε τον περασμένο Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Μάλαγα κατόπιν πρότασης του ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση του κυκλώματος, το οποίο διακινούσε ναρκωτικά, όπλα και πολυτελή οχήματα.

Μπρένο

Ποινή φυλάκισης τριών ετών και εννέα μηνών χωρίς αναστολή επιβλήθηκε από γερμανικό δικαστήριο στον Μπρένο! Ο Βραζιλιάνος πρώην αμυντικός της Μπάγερν Μονάχου κρίθηκε ένοχος για εμπρησμό της βίλας που του είχε διαθέσει ο γερμανικός σύλλογος το Σεπτέμβριο του 2011, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή της οικογένειάς του, αλλά και γειτόνων. Ο εισαγγελέας είχε εισηγηθεί τη φυλάκιση του Μπρένο για πεντέμισι χρόνια.

Λούκας Βιάτρι

Μια ληστεία με οπλοφορία σε ένα κατάστημα με γούνες στο Μπουένος Άιρες κόστισε 30 ημέρες φυλάκιση στον Λούκα Βιάτρι νυν επιθετικό της Κολόν, αλλά και πρώην διεθνή με την Αργεντινή (3 συμμετοχές).

Πρέντραγκ Στάνκοβιτς

Καλός σέντερ μπακ με θητεία σε Ερυθρό Αστέρα και Χέρκουλες. Στα τελειώματα της καριέρας του έζησε τον εξευτελισμό. Τον συνέλαβαν το 2015 για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στην Ισπανία. Η ποινή του ήταν σοβαρή με εννέα χρόνια κάθειρξης.

Τσούτσι

Ο Βάσκος σέντερ μπακ που ξεκίνησε από τη Μπιλμπάο, δεν αποτέλεσε απλά δίδυμο με τον Πρέντραγκ Στάνκοβιτς στο κέντρο της άμυνας της Χέρκουλες, αλλά και στις δουλειές με την άσπρη σκόνη. Μαζί τους συνέλαβαν να κουβαλούν ένα κιλό κοκαΐνης και επίσης καταδικάστηκε με εννέα χρόνια φυλάκισης.

Εντμούντο

Στα 90s υπήρξε μεγάλος γκολτζής και έτσι έφτασε να παίξει σε Φιορεντίνα και Νάπολι. Δεν κατάφερε όμως να κάνει πολλά πράγματα στην Ευρώπη. Στη Βραζιλία πάντως τον λάτρεψαν, τον έκαναν διεθνή (39/10) και τελικά τον δίκασαν για φόνο εξ αμελείας. Οδηγώντας μεθυσμένος το 1995 είχε προκαλέσει τον θάνατο τριών ανθρώπων που επέβαιναν σε άλλο αυτοκίνητο, αλλά κατάφερε αντί να περάσει τέσσερα χρόνια πίσω από τα σίδερα, να μείνει εκεί μόνο για μία μέρα.

Ρενέ Ιγκίτα

Από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές φυσιογνωμίες όλων των εποχών, ο Κολομβιανός εκτός από το να κάνει απίθανες ακροβατικές αποκρούσεις και να σκοράρει με φάουλ και πέναλτι, είχε μπλεξίματα με την δικαιοσύνη. Το 1991 καταδικάστηκε σε εφτά μήνες φυλάκιση διότι με δική του παρέμβαση απήχθη και εν συνεχεία απελευθερώθηκε, η κόρη ενός φίλου του. Επίσης η στενή φιλία του με τον βαρόνο της κοκαϊνης, Πάμπλο Εσκομπάρ τον έβαλε στο στόχαστρο των κολομβιανών αρχών.

Χουανέλε

Ο Χουάν Καστάνιο Κιρός γνωστός και ως Χουανέλε καταδικάστηκε σε φυλάκιση τριών μηνών, αφού επιτέθηκε στην πρώην γυναίκα του παραβιάζοντας τους περιοριστικούς όρους. Ο πρώην Ισπανός επιθετικός κατά την διάρκεια της καριέρας του είχε φορέσει την φανέλα της Σπόρτινγκ Χιχόν, της Τενερίφης και της Ρεάλ Σαραγόσα, ενώ με την εθνική Ισπανίας είχε πέντε συμμετοχές και δύο γκολ.

Ομάρ Ορτίς

Μεξικανός γκολκίπερ που αγωνίστηκε σε Μοντερέϊ, Τσελάγια, και Τσιάπας. Τη στιγμή που τον συνέλαβαν το 2012, ήταν τιμωρημένος για υπόθεση ντόπινγκ και κουβαλούσε 200 γραμμάρια κοκαΐνης. Η αιτία όμως που έπιασαν τον Μεξικανό πορτιέρο, ήταν οι απαγωγές. Είχε συμμετοχή σε επτά τέτοιες, ενώ είχε σκηνοθετήσει ακόμα και την δική του, ώστε να πάρει χρήματα από την ασφάλεια. Η ποινή του είναι 11 χρόνια και παραμένει έγκλειστος.

Φρέντι Ρινκόν

Παικταράς στα 90s ο Κολομβιανός επιτελικός πέρασε ακόμα και από τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ωστόσο, δεν ήταν και από τα καλύτερα παιδιά. Μεγάλη καριέρα όμως έκανε στη Βραζιλία, όπου ασχολήθηκε και με άλλα πράγματα, όπως η διακίνηση ηρωίνης. Έτσι βρέθηκε στη φυλακή για πέντε μήνες, ενώ είχε συλληφθεί και στον Παναμά για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπου του έχει απαγορευτεί δια παντός η είσοδος στη χώρα.

Τομάς Ρενιόνες

Πρώην μπακ της Ατλέτικο Μαδρίτης με διεθνείς συμμετοχές με την Ισπανία. Συνελήφθη για σκάνδαλο διαφθοράς το 2006, όταν είχε αναλάβει προσωρινά το ακροδεξιό κόμμα  Grupo Independiente Liberal  του πρώην προέδρου των «ροχιμπλάνκος» Χεσούς Χιλ. Συνελήφθη για διαφθορά και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 μηνών.

Μπρούνο

Η Ελίζα Σαμούντιο, μητέρα ενός αγοριού τεσσάρων μηνών, απήχθη, βασανίστηκε και πέθανε από ασφυξία μπροστά στα μάτια του παιδιού της από δύο συνεργάτες του Βραζιλιάνου γκολκίπερ Μπρούνο, οι οποίοι στη συνέχεια τη διαμέλισαν και την τάισαν στα σκυλιά του Μπρούνο.

Αυτό το φρικιαστικό έγκλημα αποκαλύφθηκε μετά από αρκετό καιρό και η ομολογία ενός ξαδέρφου του Μπρούνο και οδήγησε στην καταδίκη του πρώην τερματοφύλακα των Φλαμένγκο και Ατλέτικο Μινέιρο ως ηθικού αυτουργού για 22 χρόνια.

Νιζάρ Τραμπελσί

Ο Τυνήσιος πρώην σέντερ μπακ της Σταντάρ Λιέγης και της Φορτούνα Ντίσελντορφ είχε σχέση με την Αλ-Κάιντα και στις 13 Σεπτεμβρίου 2001 συνελήφθη ως ύποπτος στη διαδικασία της επίθεσης αυτοκτονίας κατά της Αμερικάνικης πρεσβείας στο Παρίσι. Το 2003 καταδικάστηκε σε 10 χρόνια φυλάκισης από τη βελγική δικαιοσύνη και εκδόθηκε στις Η.Π.Α. όπου και κρατείται ως σήμερα. Το 2014 το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θεώρησε παράνομη την έκδοση του Τραμπελσί καταδικάζοντας το Βέλγιο να του αποδώσει 60.000 ευρώ λόγω σημαντικής ζημίας.

Τόνι Βαϊρέλ

Καλός επιθετικός στα 90s και 00s, κατέκτησε το Σαμπιονά με τις Λανς και Λυών, ενώ υπήρξε και διεθνής με τη Γαλλία (8/1). Το 2011 σταμάτησε το ποδόσφαιρο, επειδή έπρεπε να περάσει πέντε μήνες στη φυλακή. Ο ίδιος και τα δύο αδέρφια του είχαν τραβήξει όπλο και πυροβολούσαν μεθυσμένοι σε μία παμπ στο Νανσί.

Τζόι Μπάρτον

Η αλήθεια είναι ότι στην Αγγλία τα περιστατικά με ποινές σε παίκτες εξαιτίας βίαιης επίθεσης σε κάποιο μπαρ, δεν αποτελούν σπάνιο φαινόμενο. Πολύ καλός με τη μπάλα ο Μπάρτον ουδέποτε μπόρεσε να συγκρατήσει τον θυμό του. Έτσι το 2008 έδειρε κάποιον σε παμπ του Λονδίνου και έφαγε τέσσερις μήνες αν και τελικά μέσα έμεινε μόνο για 77 ημέρες.

Λι Χιούζ

Αγαπημένος σέντερ φορ των οπαδών της Γουέστ Μπρομ. Το 2003 έπειτα από ένα ματς υπό την επήρεια αλκοόλ και κοκαϊνης έπεσε με το αυτοκίνητο του σε πεζούς. Ένας νεκρός και ένας παράλυτος για όλη του τη ζωή, ήταν τα θύματα του. Ο Χιούζ βρέθηκε στη φυλακή για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Αποφυλακίστηκε και τώρα παίζει και πάλι στα ερασιτεχνικά της Αγγλίας.

Άνταμ Τζόνσον

Ο πρώην αστέρας της Σάντερλαντ, Άνταμ Τζόνσον βρέθηκε στη φυλακή έπειτα από την υπόθεση περί αποπλάνησης και σεξουαλικής παρενόχλησης 15χρονης κοπέλας, της οποίας ο πατέρας έμαθε για το περιστατικό και κίνησε όλες τις διαδικασίες προκειμένου να τιμωρηθεί ο πρώην ποδοσφαιριστής. Συνελήφθη στις 2 Μαρτίου 2015 και αποφυλακίστηκε στις 22 Μαρτίου 2019, εκτίοντας το 50% της ποινής που του είχε επιβληθεί.

Ζερμέν Πέναντ

Ο Ζερμάν Πέναντ ήταν ένας από τους παίκτες που έφτασαν στο σημείο να φορούν ηλεκτρονικό πομπό εντοπισμού ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο. Ο Άγγλος εξτρέμ είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση για τρεις μήνες επειδή οδηγούσε μεθυσμένος τον καιρό που ήταν δανεικός στην Μπέρμιγχαμ και όταν ύστερα από 30 μέρες επέστρεψε από τη φυλακή, οι «Μπλε» τον απέκτησαν με κανονική μεταγραφή. Τελικά έμεινε στην ομάδα για έναν χρόνο και στη συνέχεια αποκτήθηκε από την Λίβεπουλ υπογράφοντας συμβόλαιο για τέσσερα χρόνια. Ο κάποτε ταχύτατος μεσοεπιθετικός, που στο παρελθόν βρέθηκε κοντά στην Ρεάλ Μαδρίτης, στη συνέχεια της καριέρας του αγωνίστηκε σε ομάδες όπως Σαραγόσα και Στόουκ.

Μάρλον Κινγκ

Ο 39χρονος πρώην στράικερ άλλαζε τις ομάδες σαν τα πουκάμισα κάνοντας καριέρα κυρίως σε Μπέρμιγχαμ, Νότιγχαμ Φόρεστ και και Γουότφορντ. Καταδικάστηκε ουκ ολίγες φορές σε φυλάκιση. Το 2008, πέρασε 18 μήνες στη φυλακή κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση και επίθεση, ενώ το 2014 καταδικάστηκε και πάλι σε 18 μήνες, καθώς οδηγούσε επικίνδυνα.

Τζόσεφ Χάλγκρεν

Ο 24χρονος σήμερα Τζόζεφ Χάλγκρεν, είχε φτάσει πριν από μερικά χρόνια μια ανάσα από την Τσέλσι. Ο Σουηδός εξτρέμ, στις 18 Μαρτίου του 2015, μια ομάδα μασκοφόρων εισέβαλαν σε ένα μπαρ στην Σουηδία και πυροβολώντας, σκότωσαν 2 άτομα και τραυμάτισαν άλλα 8. Ο Χάλγκρεν ήταν ανάμεσά τους και καταδικάστηκε σε 14 χρόνια φυλάκισης.

Τσαντ Έβανς

Ο 31χρονος Ουαλός (πρώην των Μάντσεστερ Σίτι, Τσέστερφιλντ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ) είχε καταδικαστεί για βιασμό μίας 19χρονης τον Μάιο του 2011, όμως σε νέα δίκη αθωώθηκε και οι κατηγορίες κατέπεσαν. Ο Έβανς κατάφερε μετά από μάχη πέντε ετών να καθαρίσει το όνομά του, καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι το σεξ ήταν συναινετικό. Είχε περάσει 2,5 χρόνια στη φυλακή, ενώ η υπόθεση οδηγήθηκε σε δεύτερη δίκη μετά την έφεση που είχε ασκήσει ο Έβανς.

Γκάβιν Γκραντ

Ο 35χρονος πρώην ποδοσφαιριστής, Γκάβιν Γκραντ, καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνους. Την χρονιά της καταδίκης, έπαιζε στην Μπράντφορντ, ενώ είχε περάσει και από τις Τζίλιγχαμ και Μίλγουολ. Τα μπλεξίματα του με το νόμο ξεκίνησαν το 2005, όταν κατηγορήθηκε για φόνο, αλλά το 2007 αθωώθηκε, τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά κρίθηκε ένοχος για το θάνατο ενός 21χρονου το 2004, ενώ τελικά στάθηκαν και οι αρχικές κατηγορίες.  Καταδικάστηκε σε ισόβια, με μίνιμουμ κάθειρξη τα 25 χρόνια.

Λουκ ΜακΚόρμικ

Ο 36χρονος γκολκίπερ της Σουίντον, το 2008 προκάλεσε το θάνατο δύο παιδιών σε τροχαίο καθώς οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν επτά χρόνια και τέσσερις μήνες. Αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2012.

Ντάνκαν Φέργκιουσον

Το 1995 και ενώ ήταν παίκτης της Εβερτον, στον Φέργκιουσον επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Έναν χρόνο πριν, ο Σκωτσέζος αγωνιζόταν στην Ρέιντζερς και είχε επιτεθεί εντός αγωνιστικού χώρου στον αμυντικό της Ρέιθ Ρόβερς, Τζον ΜακΣτέι, στον οποίο είχε ρίξει κουτουλιά. Ο επτά φορές διεθνής φορ πέρασε τελικά 44 μέρες στη φυλακή, ενώ το βιογραφικό του… κοσμούν συνολικά τέσσερις επιθέσεις, οι οποίες τον καθιστούν ως έναν από τους πιο σκληρούς παίκτες που πέρασε τα τελευταία χρόνια από το βρετανικό ποδόσφαιρο. Το 1999 εντάχθηκε στο δυναμικό της Νιούκαστλ αλλά έμεινε εκεί για μόλις έναν χρόνο, αφού επέστρεψε στην Έβερτον κλείνοντας εκεί την καριέρα του.

Τόνι Ανταμς

Πολλοί παίκτες έχουν οδηγήσει υπό την επήρεια αλκοόλ, όμως ο Άνταμς έσπασε το κοντέρ. Του αλκοτέστ. Τον Δεκέμβριο του 1990 του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών αφού συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος και σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Independent είχε πιει… 27 φορές πάνω από το όριο.

Αφού πέρασε 57 μέρες πίσω από τα κάγκελα, ο θρύλος της Άρσεναλ και παίκτης της Εθνικής Αγγλίας τη δεκαετία του ’90,  επέστρεψε στη μοναδική ομάδα της καριέρας του, με την οποία είχε 504 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (1983-2002). Ο κεντρικός αμυντικός είχε παραδεχθεί το πρόβλημα αλκοολισμού και ίδρυσε το Sporting Chance Clinic, που βοηθούσε αθλητές και αθλήτριες να ξεπεράσουν τους εθισμούς τους.

Αμαέκι Ότιτζι

Ο Νιγηριανός επιθετικός ο οποίος έκανε καριέρα σε Παναχαϊκή και Ιωνικό, είδε τα φώτα της δημοσιότητας να πέφτουν πάνω αλλά όχι για ποδοσφαιρικούς λόγους. Τον Αύγουστο του 1993 σκάει σαν βόμβα η είδηση ότι συλλαμβάνεται για κατοχή 26,5 γραμμάρια ινδικής κάνναβης με τον ανακριτή να αποφασίζει την προφυλάκισή του. Ο Ότιτζι είχε μπλέξει για τα καλά με τον κόσμο των ναρκωτικών και 3,5 χρόνια έχοντας πλέον αλλάξει ομάδα-πλέον στον Ιωνικό-τον Ιανουάριο του 1997 συλλαμβάνεται μαζί με εννιά ακόμη Αφρικανούς φίλους του για την κατοχή 545 γραμμαρίων ηρωίνης, συσκευασμένη σε σακούλες.

Ντάνουτ Λούπου

Ο Ρουμάνος άσος ήρθε στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1990 από την Ντιναμό Βουκουρεστίου. Στις 20 Φεβρουαρίου του 1991 ο Λούπου έγινε πρώτο θέμα στις ειδήσεις επειδή ηγούταν σπείρας διαρρηκτών. Μετά την απολογία του στον 14ο τακτικό ανακριτή και με τη σύμφωνα γνώμη του εισαγγελέα, οδηγήθηκε στο κελί ως «εγκέφαλος» στη σπείρα, στην οποία συμμετείχαν και Έλληνες και είχε ιδιαίτερη… αδυναμία στις γούνες και στα στερεοφωνικά.

Η εικόνα του με καλυμμένο το πρόσωπο να οδηγείται στις φυλακές, «έπαιζε» σε όλα τα Μέσα! Παρότι έλεγε ότι είναι διατεθειμένος να πληρώσει πρόστιμο για να τον αφήσουν, πέρασε δύο μήνες και 18 μέρες στη φυλακή.

Ιγκόρ Σιπνιέφσκι

Ο Πολωνός άσος γνωστός από το πέρασμά του Παναθηναϊκό, ΟΦΗ και Καβάλα, δεν κατάφερε να κάνει ποτέ την μεγάλη καριέρα παρά τις υποσχέσεις που είχε αφήσει και στο τέλος της καριέρας του γίνεται πρώτο θέμα αλλά όχι για καλούς λόγους. Τον Οκτώβριο του 2006 συνελήφθη στην Σουηδία οδηγώντας μεθυσμένος και σύμφωνα με τους αυστηρούς νόμους της σκανδιναβικής χώρας καταδικάστηκε και εν συνεχεία απελάθηκε. Τα χειρότερα όμως δεν είχαν έρθει ακόμα.

Και αυτό γιατί στην Πολωνία καταδικάζεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της μητέρας του, αλλά και επίθεση εναντίον αστυνομικού. Ο ίδιος περνάει το κατώφλι της φυλακής και αφού εκτίει ποινή κάθειρξης 13 μηνών αποφυλακίζεται από το σωφρονιστικό κατάστημα του Λοτζ.

Γκιόργκι Ποπέσκου

Σαν «βόμβα» έσκασε στο ρουμανικό ποδόσφαιρο, η καταδίκη σε τριετή φυλάκιση του άλλοτε αστέρα των Μπαρτσελόνα, Αϊντχόφεν και Τότεναμ. Ο Ποπέσκου κρίθηκε ένοχος για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος από τις αρχές της χώρας.

Νίκι Μπίλε Νίλσεν

Ο πρώην φορ του Πανιωνίου που έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αστυνομικές αρχές για την εξωγηπεδική του συμπεριφορά. Ο Δανός είχε σπάσει τη μύτη ενός παίκτη με γροθιά, είχε απειλήσει νοσοκόμα και ποδηλάτη με αεροβόλο. Επίσης, είχε πιαστεί υπό την επήρεια κοκαΐνης και άλλων ουσιών.

Παράλληλα, βρέθηκε στη φυλακή του Μονακό για έναν μήνα επειδή είχε χτυπήσει μια γυναίκα που είχε προσπαθήσει να βοηθήσει τη σύντροφό του, την οποία επιχειρούσε να πνίξει. Τον Ιούνιο του 2019, προκάλεσε τροχαίο ατύχημα στην Κοπεγχάγη με 5 τραυματίες, όταν η μπλε «Mercedes c300» που οδηγούσε προσέκρουσε σε φανάρι.

Ίαν Ράιτ

Ο θρύλος της Άρσεναλ προτού γίνει επαγγελματίας δεν είχε την δυνατότητα να πληρώσει ένα πρόστιμο που του επιβλήθηκε (δεν είχε ασφάλεια αυτοκινήτου) και έτσι βρέθηκε για 15 ημέρες στη φυλακή.  Όπως παραδέχθηκε το γεγονός αυτό τον έκανε να συγκεντρωθεί στην καριέρα του στο ποδόσφαιρο, φτάνοντας στο σημείο να γίνει πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Άρσεναλ, προτού το ρεκόρ του καταρριφθεί από τον Τιερί Ανρί.

Τζορτζ Μπεστ

Εάν ανατρέξουμε ακόμη πιο πίσω θα πρέπει να σταθούμε στην περίπτωση του Τζορτζ Μπεστ. Ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη επειδή οδηγούσε μεθυσμένος αλλά και για παρενόχληση ενός ανήλικου κοριτσιού, για την οποία κατηγορία όμως απαλλάχθηκε. Επίσης πιάστηκε να είναι υπό την επήρεια αλκοόλ, προσέβαλε αστυνομικό, με αποτέλεσμα να τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

* Ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον οποίο τοποθετήθηκε βραχιόλι εντοπισμού (15/1/2000) ήταν ο Γκάρι Κροφτ της Ίπσουιτς στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για ένα μήνα επειδή οδηγούσε δίχως δίπλωμα.

Επίσης, ο Δανός πρώην άσος της Λίβερπουλ, Γιαν Μέλμπι οδηγούσε επικίνδυνα, με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε τρεις μήνες φυλάκισης, ενώ ο σταρ των Κόβεντρι, Πόρτσμουθ και πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Μίκι Κουίν τιμωρήθηκε δυο φορές σε μία χρονιά για παραβάσεις του οδικού κώδικα και καταδικάστηκε σε 14 μέρες φυλάκισης.

Πηγή: www.gazzetta.gr

The post Οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν φυλακή – Υπήρξαν και παίκτες που πέρασαν από Ελλάδα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

ΠτΔ: «Οι σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ ενδυναμώνονται βήμα με βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στη δεξίωση της Πρεσβειας των ΗΠΑ με την ευκαιρία της 248ης επετείου από την Ανεξαρτησία των ΗΠΑ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top