ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ‘Πολύ περισσότερα τα λεφτά που θα πληρώσει ο κόσμος από όσα είπε ο Υπουργός‘ - ‘Γιατί να τους κάνουν το χατίρι τώρα οι τράπεζες;’

ΑΝΤΡΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: ‘Πολύ περισσότερα τα λεφτά που θα πληρώσει ο κόσμος από όσα είπε ο Υπουργός‘ - ‘Γιατί να τους κάνουν το χατίρι τώρα οι τράπεζες;’

Συνεχίζονται και σήμερα Τρίτη (31/03) οι αψιμαχίες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, σε σχέση με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την αναστολή των δόσεων σε τράπεζες για 9 μήνες.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, κ. Άντρος Κυπριανού, μίλησε σήμερα Τρίτη (30/03) το πρωί στην εκπομπή του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, φανερά ενοχλημένος από τις ενέργειες της κυβέρνησης σε σχέση με το ζήτημα. Όπως δήλωσε, ‘ο κόσμος δεν θα πληρώσει τα ίδια, θα πληρώσει περισσότερα’, μιλώντας για το θέμα που προκύπτει με τον ανατοκισμό των δανείων.

Διερωτήθηκε επίσης, ‘γιατί βγαίνει τώρα ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και λέει ότι απαιτεί από τις τράπεζες να μην προσθέσουν τους τόκους; Φώναζαν 3 βδομάδες και δεν είχαν ανταπόκριση, γιατί τώρα να του κάνουν το χατίρι οι τράπεζες;’

‘Αν το πράξουν τελικά οι τράπεζες, θα φανεί ότι μας κοροϊδευαν ότι δεν το επέτρεπε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα’, πρόσθεσε.

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό του ο κ. Κυπριανού αναφέρθηκε στο επιχείρημα της κυβέρνησης που θέλει την εν λόγω σύμβαση χωρίς ανατοκισμούς, μεταξύ Τράπεζας και δανειολήπτη, αντισυνταγματική. ‘Όταν το 2013 παρενέβη ολόκληρο το Ευρωσύστημα και κούρεψε καταθέσεις τι ήταν;’, κατέληξε.

Μάλιστα, δήλωσε εκ νέου ότι όλα τα κόμματα έδωσαν την ευχέρεια στην κυβέρνηση να αντιμετωπίσει την κρίση αδιαφορώντας αν ήταν αντισυνταγματικά πολλά μέτρα. Πολλοί δικηγόροι κατήγγειλαν διάφορα μέτρα ασφαλείας ως αντισυνταγματικά. ‘Τώρα ενδεχομένως να παραβιαστεί το σύνταγμα, μας λένε. Για όλα τα υπόλοιπα γιατί παραβιάστηκε; διερωτήθηκε ξανά ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ.

Τέλος, επιβεβαίωσε ότι το πρόβλημα προκύπτει στον ανατοκισμό. Όπως είπε, η επιμήκυνση δεν είναι πρόβλημα αφού θα γίνει. Εντούτοις, σύμφωνα με τους ειδικούς του ΑΚΕΛ, τα λεφτά θα είναι πολύ περισσότερα και όχι όσα δήλωσε ο Υπουργός, της τάξης δηλαδή των 50-60 ευρώ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE