ΚΥΠΡΟΣ: Οι σχέσεις ιδιωτών ιατρών και Υπουργείου Υγείας

ΚΥΠΡΟΣ: Οι σχέσεις ιδιωτών ιατρών και Υπουργείου Υγείας

Μέσα σε όλα αυτά κατέστη σαφές και μέσω δημοσιευμάτων ότι οι σχέσεις ιδιωτών ιατρών και Υπουργείου Υγείας είναι προβληματικές.

Από το Υπουργείο υπήρχε δυσφορία «για μη ανταπόκριση ιατρών» σε σχέση με την απόφαση σύστασης Κέντρων Γρίπης, την ίδια στιγμή που ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ανακοίνωνε ενδιαφέρον μελών του να συμμετάσχουν στην προσπάθεια.

Σε άλλη περίπτωση ο ΠΙΣ καλούσε διαρκώς το Υπουργείο να τον ενημερώσει επ΄ ακριβώς για τις ανάγκες σε ιατρούς και ειδικότητες, προκειμένου να ενισχύσει την προσπάθεια που γίνεται κατά του κορωνοϊού.

Δεν θα κάνουμε δικαστήριο, παρά μόνο θα σημειώσουμε ότι το Υπουργείο είχε τη δύναμη να χειριστεί υποδειγματικά την κατάσταση προς όφελος της κοινωνίας και να παραμερίσει τις όποιες διαφορές του παρελθόντος.

ΜακΦαν

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Επιτροπή Οικονομικών: Προς συζήτηση την Δευτέρα οι προτάσεις νόμου για τις εκποιήσεις

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών τίθενται τη Δευτέρα για συζήτηση τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια που αφορούν την αναβάθμιση του υφιστάμενου μηχανισμού επιβεβαίωσης χρέους του Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου, με την προσθήκη δυνατότητας αναδιάρθρωσης του χρέους, καθώς και προσθήκη μηχανισμού συμμόρφωσης με τις αποφάσεις αυτού.