Ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή αποστολή στον Εβρο των μελών της Αστυνομίας Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή αποστολή στον Εβρο των μελών της Αστυνομίας Κύπρου

Ολοκληρώθηκε η επιχειρησιακή αποστολή στον Εβρο των μελών της Αστυνομίας Κύπρου, αναφέρει ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως.

 
Συγκεκριμένα, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης είχε το απόγευμα της Τετάρτης 1/4 τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της Ελλάδας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε τον κ. Σαββίδη για την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχειρησιακής αποστολής των 21 Κύπριων Μελών του Αστυνομικού Σώματος κατά μήκος των Ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο, φυλάσσοντας τα σύνορα της Ελλάδας και της Ευρώπης.
 
 Ο κ. Χρυσοχοΐδης εκθείασε τη συνεισφορά της κυπριακής αποστολής και εξέφρασε προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη τις θερμές ευχαριστίες της Ελλάδας και του ιδίου για τη συνδρομή της Κύπρου και των Μελών του Αστυνομικού μας Σώματος στην προσπάθεια των ελληνικών Αρχών ασφαλείας στον Έβρο.
 
Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα που αφορούν στη μάχη εναντίον της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ιδίως υπό το πρίσμα της αρμοδιότητάς τους, που είναι η ευθύνη  αστυνόμευσης της εφαρμογής των μέτρων.
 
Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε προς τον κ. Σαββίδη την προθυμία της Ελληνικής Κυβέρνησης να συμβάλει σε οποιονδήποτε τομέα η Κύπρος ενδεχομένως χρειαστεί βοήθεια.  Οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν τέλος σε μεταξύ τους ανταλλαγή επισκέψεων, μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης. 
 
Τέλος σημειώνεται ότι εντός των ημερών θα διευθετηθεί η επιστροφή της αποστολής των Μελών της Αστυνομίας στην Κύπρο.         

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Ξεκινούν την Παρασκευή 16 Μαΐου οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας, σύμφωνα με το Tass

Οι ρωσο-ουκρανικές διαπραγματεύσεις θα ξεκινήσουν τελικά την Παρασκευή, στο Ντολμαμπαχτσέ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, που μεταδίδει δηλώσεις του βοηθού του Ρώσου Προέδρου και επικεφαλής της ρωσικής αντιπροσωπείας, Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, ότι σκοπός των απευθείας συνομιλιών είναι «η εγκαθίδρυση μακροπρόθεσμης ειρήνης και η αντιμετώπιση των πρωταρχικών αιτίων της κρίσης».