ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό - Ζητούν να επαναπατριστούν

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό - Ζητούν να επαναπατριστούν

Στην κυπριακά δικαστήρια προσέφυγαν δύο φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό με αίτημα την έκδοση δικαστικού διατάγματος που να τους επιτρέπει να επαναπατριστούν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είπε ότι «τόσο στο πλαίσιο αγωγής που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο από φοιτητή, όσο και στο πλαίσιο προσφυγής επίσης από φοιτητή στο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητείται η έκδοση κατεπειγόντων προσωρινών διαταγμάτων που να επιτρέπει ουσιαστικά την επάνοδο των αιτητών στην Κύπρο, προσβάλλοντας τη νομιμότητα και/ή συνταγματικότητα των ληφθέντων από την κυβέρνηση μέτρων».

«Ο κάθε ένας πολίτης δικαιούται ασφαλώς να ασκήσει όλα τα νόμιμα ατομικά του δικαιώματα ενώπιον των Δικαστηρίων, η δε Δημοκρατία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα και νομιμότητα της λήψης των οδυνηρών μέτρων που έλαβε, χάριν του κοινού καλού», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κληρίδης.

Παρόλον, καταλήγει ο Γ. Εισαγγελέας, «ότι δεν είναι πιστεύω για κανένα ευχάριστο κατά τις κρίσιμες αυτές ώρες που διάγει η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος, να αναλωνόμαστε σε δικαστικούς αγώνες ως προς τη νομιμότητα μέτρων ζωής ή θανάτου, εντούτοις, εφόσον ασκούνται δικαιώματα, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ατονήσει».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

ΠτΔ: Eνισχύονται διαρκώς δράσεις για αντιμετώπιση της εξάρτησης από τυχερά παιγνίδια

Ως Πολιτεία, με μοναδικό γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ευημερίας των πολιτών, ενισχύουμε διαρκώς δράσεις που στοχεύουν στη μείωση της βλάβης και στην καλλιέργεια κοινωνικής υποστήριξης για τα άτομα και τις οικογένειες που επηρεάζονται από οποιαδήποτε μορφή εξάρτησης, όπως από αυτή που σχετίζεται με τα τυχερά παιχνίδια δήλωσε την Δευτέρα ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE