ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό - Ζητούν να επαναπατριστούν

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Στη δικαιοσύνη προσέφυγαν Κύπριοι φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό - Ζητούν να επαναπατριστούν

Στην κυπριακά δικαστήρια προσέφυγαν δύο φοιτητές που σπουδάζουν στο εξωτερικό με αίτημα την έκδοση δικαστικού διατάγματος που να τους επιτρέπει να επαναπατριστούν στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης είπε ότι «τόσο στο πλαίσιο αγωγής που καταχωρήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο από φοιτητή, όσο και στο πλαίσιο προσφυγής επίσης από φοιτητή στο Διοικητικό Δικαστήριο, ζητείται η έκδοση κατεπειγόντων προσωρινών διαταγμάτων που να επιτρέπει ουσιαστικά την επάνοδο των αιτητών στην Κύπρο, προσβάλλοντας τη νομιμότητα και/ή συνταγματικότητα των ληφθέντων από την κυβέρνηση μέτρων».

«Ο κάθε ένας πολίτης δικαιούται ασφαλώς να ασκήσει όλα τα νόμιμα ατομικά του δικαιώματα ενώπιον των Δικαστηρίων, η δε Δημοκρατία έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να υπερασπιστεί την αναγκαιότητα και νομιμότητα της λήψης των οδυνηρών μέτρων που έλαβε, χάριν του κοινού καλού», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Κληρίδης.

Παρόλον, καταλήγει ο Γ. Εισαγγελέας, «ότι δεν είναι πιστεύω για κανένα ευχάριστο κατά τις κρίσιμες αυτές ώρες που διάγει η πατρίδα μας και ο κόσμος ολόκληρος, να αναλωνόμαστε σε δικαστικούς αγώνες ως προς τη νομιμότητα μέτρων ζωής ή θανάτου, εντούτοις, εφόσον ασκούνται δικαιώματα, η δικαιοσύνη δεν μπορεί να ατονήσει».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Άφαντος παραμένει ο ισοβίτης - Ελεύθερος ο ένας από τους συλληφθέντες

• Οι χώρες στην ΕΕ με τα πιο υγιή χρόνια ζωής - Ποια η θέση της Κύπρου

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Το Ισραήλ αποκλείει τον Λίβανο από αέρα και θάλασσα, χτυπά κτίρια στη Βηρυτό - Χωρίς τηλεπικοινωνίες η Χεζμπολάχ - Βίντεο και φωτογραφίες

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  



Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

Η Αστυνομία διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άντρας ηλικίας 31 ετών, τραυματίστηκε σοβαρά, σε οδική σύγκρουση που συνέβη χθες το απόγευμα, στην επαρχία Λευκωσίας. Ο 31χρονος νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top