ΚΥΠΡΟΣ: Εκατοντάδες ασπίδες προσώπου κατασκευάζουν καθημερινά πολίτες για το Νοσοκομείο Λεμεσού

ΚΥΠΡΟΣ: Εκατοντάδες ασπίδες προσώπου κατασκευάζουν καθημερινά πολίτες για το Νοσοκομείο Λεμεσού

Σε μικρά εργαστήρια έχουν μετατραπεί χώροι σε οικίες συμπολιτών μας, οι οποίοι αξιοποιούν την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης για την παραγωγή ασπίδων προσώπου για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΓΝ Λεμεσού.

Την ίδια ώρα, στο  Δημαρχείο Ύψωνα, εθελοντές της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης  - Διάσωση 1, κατασκευάζουν παρόμοιες ασπίδες προσώπου.
 
Η προσπάθεια ενίσχυσης των νοσοκομείων με ασπίδες προσώπου ξεκίνησε πριν 15 μέρες μέσα από πρωτοβουλία πολίτη και σύντομα, μέσω μέσου κοινωνικής δικτύωσης, αρκετοί ήταν αυτοί που προθυμοποιήθηκαν να συνεισφέρουν με τους προσωπικούς τους 3d εκτυπωτές, αλλά και εταιρείες για παροχή του απαραίτητου υλικού.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ μέλος της ομάδας, που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του, το σχετικό αρχείο για την τρισδιάστατη εκτύπωση διανεμήθηκε σε όλους τους εθελοντές, οι οποίοι μέρα με τη μέρα αυξάνονται.
 
Σήμερα, συνέχισε, υπάρχουν πέραν των 70 εθελοντών και  περίπου 100 εκτυπωτές που βρίσκονται σε συνεχή λειτουργία,  με την παραγωγή να φτάνει  σχεδόν τις 500 ασπίδες προσώπου την ημέρα, οι οποίες αφού απολυμανθούν παραδίδονται σε τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού.
 
Ασπίδες προσώπου αναμένεται να παραδοθούν και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, καθώς με τη σημερινή παρτίδα αναμένεται να καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες στο δημόσιο νοσηλευτήριο της Λεμεσού, συμπλήρωσε.
 
Παρόμοια προσπάθεια έχουν ξεκινήσει και εθελοντές της Ομάδας Άμεσης Ανταπόκρισης  - Διάσωση 1, οι οποίοι έχουν ως έδρα τους το Δημαρχείο του Ύψωνα.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Ύψωνα Παντελής Γεωργίου, τις τελευταίες 10 μέρες οι εθελοντές κατασκευάζουν καθημερινά πέραν των 100 ασπίδων προσώπου.
 
Οι ασπίδες προσώπου, που κατασκευάζονται χειρωνακτικά  με συγκεκριμένα υλικά, μεταφέρονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, ενώ σήμερα ζήτησε όπως προμηθευτεί αριθμό ασπίδων προσώπου και το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, συμπλήρωσε ο κ.Γεωργίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ουδέν νεότερο για το άνοιγμα νέων σημείων διέλευσης - Στον αναπνευστήρα τα ΜΟΕ ενόψει Γενεύης -Άγνωστες οι επιδιώξεις Γκουτέρες

Ακόμα μια συνάντηση χωρίς αποτέλεσμα για τη διάνοιξη νέων σημείων διέλευσης, είχαν την Πέμπτη οι διαπραγματευτές της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς, Μενέλαος Μενελάου και Γκιουνές Ονάρ, ενόψει της διευρυμένης συνάντησης για το κυπριακό, που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, στη Γενεύη.

BEST OF TOTHEMAONLINE