Μακελειό στο Μεξικό: 19 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ μελών καρτέλ

Μακελειό στο Μεξικό: 19 νεκροί σε ανταλλαγή πυρών μεταξύ  μελών καρτέλ

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ φερόμενων μελών καρτέλ στην Πολιτεία Τσιουάουα στο βόρειο Μεξικό, ανακοίνωσε το Σάββατο 4/4 η τοπική κυβέρνηση, σε μία από τις χειρότερες εκρήξεις βίας φέτος μεταξύ συμμοριών.

 

«Υπάρχουν δύο εγκληματικές ομάδες που πολεμούν για οδούς διακίνησης ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ», δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας στο Reuters.

Δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν 18 πτώματα το βράδυ της Παρασκευής στον τόπο της ένοπλης συμπλοκής στο δήμο Μαδέρα και ένας τραυματισμένος άνδρας που περισυνελέγη στο σημείο, υπέκυψε αργότερα, τόνισε η ανακοίνωση του γραφείου του γενικού εισαγγελέα.

Οι αρχές επίσης βρήκαν 18 μακρύκαννα πυροβόλα όπλα, δύο οχήματα και δύο χειροβομβίδες, σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίζεται η αναζήτηση ενόπλων ανδρών και οι έρευνες στο σημείο.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης και ο γενικός εισαγγελέας της Πολιτείας ανέφεραν ότι οι ένοπλοι ανήκαν σε ομάδες που συνδέονται με το καρτέλ Χουάρες και το καρτέλ Σιναλόα.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ δήλωσε ότι η βία μεταξύ εγκληματικών ομάδων συνεχίζεται παρά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα.

«Φαινόταν στα τέλη Μαρτίου, όταν ο κορωνοϊός είχε γίνει πιο διαδεδομένος, ότι θα είχαμε μια σημαντική μείωση (στη βία)», δήλωσε ο Λόπεζ Ομπραδόρ. «Δυστυχώς, δεν αποδείχθηκε έτσι».

Πέρυσι, φερόμενα μέλη καρτέλ ναρκωτικών πυροβόλησαν και σκότωσαν τρεις γυναίκες και έξι παιδιά, όλα μέλη μιας μέλη αμερικανικής κοινότητας μορμόνων, καθώς ταξίδευαν οδικώς στη βόρεια Πολιτεία Σονόρα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

ΠτΔ: Έτοιμοι για επανέναρξη των συνομιλιών ακόμη και αύριο - Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από τη λύση του Κυπριακού

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ακόμη και αύριο, επανέλαβε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την επίλυση του Κυπριακού. Μιλώντας στο 6ο Παγκύπριο Συναπάντημα Προσφύγων, στο Δάσος Άχνας, διαβεβαίωσε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί με στόχο τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας.

BEST OF TOTHEMAONLINE