ΔΙΕΘΝΗ

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής του φαρμάκου Avigan για θεραπεία του COVID-19

ΙΑΠΩΝΙΑ: Σχεδιάζει αύξηση της παραγωγής του φαρμάκου Avigan για θεραπεία του COVID-19

Η Ιαπωνία εξετάζει το ενδεχόμενο αύξησης του αποθέματος του φαρμάκου Avigan της εταιρείας Fujifilm κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία 2 εκατομμυρίων ανθρώπων, σύμφωνα με ένα έγγραφο προγραμματισμού το οποίο είδε το Reuters.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την Κυριακή ότι η Ιαπωνία ελπίζει να τριπλασιάσει την παραγωγή του φαρμάκου από τα σημερινά επίπεδα, τα οποία είναι αρκετά για να θεραπεύσουν 700.000 άτομα εάν χρησιμοποιηθούν από ασθενείς με κορωνοϊό.

Το Avigan, επίσης γνωστό ως Favipiravir, κατασκευάζεται από θυγατρική της εταιρείας Fujifilm, η οποία διαθέτει βραχίονα υγειονομικής περίθαλψης αν και είναι γνωστή για τις κάμερές της. Το φάρμακο εγκρίθηκε για χρήση στην Ιαπωνία το 2014. Το Avigan εξετάζεται στην Κίνα ως θεραπεία για τον COVID-19.

Στο πακέτο μέτρων έκτακτης ανάγκης που αναμένεται να κυκλοφορήσει την Τρίτη, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας σχεδιάζει επίσης να δώσει προτεραιότητα στη διαδικασία κλινικών δοκιμών του φαρμάκου, ώστε να μπορεί να εγκριθεί επίσημα για να χρησιμοποιηθεί στη θεραπεία ασθενών με κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το έγγραφο, η Ιαπωνία σχεδιάζει επίσης να ενισχύσει τις επιδοτήσεις σε εγχώριες εταιρείες που προμηθεύουν μάσκες και απολυμαντικά, ώστε να διασφαλίσει προμήθεια 700 εκατομμυρίων μασκών το μήνα.

Η εφημερίδα Nikkei ανέφερε την Κυριακή ότι στην προσπάθειά της να μειώσει την εξάρτησή της από την Κίνα ως το κέντρο παραγωγής της, θα επιχορηγήσει εταιρείες για να μεταφέρουν μερικές από τις εγκαταστάσεις παραγωγής τους πίσω στην Ιαπωνία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Famagusta: Δάφνη και Τεύκρος κάνουν το επόμενο βήμα στη σχέση τους



Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Κύπρος διαδραματίζει για την ΕΕ σημαντικό ρόλο - Τι είπε για Κυπριακό και Τουρκία

Η Κύπρος διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη βαθιά της γνώση για τη Μέση Ανατολή, ανέφερε η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην «Καθημερινή», φέρνοντας ως παράδειγμα την επίσκεψή της την ερχόμενη εβδομάδα στο Λίβανο με τον Πρόεδρο, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top