ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κανένας εφησυχασμός και να μιλούν μόνο οι ειδικοί εν καιρώ πανδημίας, τονίζει ο Δήμαρχος Πάφου

Κανένας εφησυχασμός και να μιλούν μόνο οι ειδικοί εν καιρώ πανδημίας, τονίζει ο Δήμαρχος Πάφου

Στην εκτίμηση ότι πρέπει να μιλούν οι ειδικοί εν καιρώ πανδημίας και ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, προέβη ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος, προσθέτοντας πως μετά από τη συμβολή του Δ. Πάφου στην διαδικασία της δειγματοληψίας η αποστολή της τοπικής αρχής έχει ολοκληρωθεί.


Ο κ. Φαίδωνος σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ανέφερε πως αυτή τη στιγμή , τα αποτελέσματα σχολιάζονται πλέον μόνο από την επιστημονική ομάδα του Υπουργείου Υγείας. Πρόσθεσε δε, πως δεν είναι σωστό, ούτε είναι και δεοντολογικά αποδεκτό να τυγχάνουν σχολιασμού τα αποτελέσματα μιας επιδημιολογικής έρευνας από κανέναν Δήμαρχο αλλά και από κανένα μη ειδικό. 

Έστειλε επίσης το γενικό μήνυμα ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός , κανένας ενθουσιασμός στα μέτρα τα οποία επιβάλλεται να εφαρμόζουμε με κάθε λεπτομέρεια.

Ο Δήμαρχος Πάφου  σημείωσε πως δεν θα εξέλθουμε από τη δίνη της πανδημίας και των μέτρων της καραντίνας, εάν δεν εφαρμόσουμε κατά γράμμα τα μέτρα.

Επεσήμανε ακόμη πως κανένας ενθουσιασμός δεν πρέπει να δημιουργηθεί ένεκα χαμηλού αριθμού κρουσμάτων στην δειγματοληψία της Πάφου , υπενθυμίζοντας,  ότι δύο κρούσματα του ΓΝ Πάφου σε καιρό χαλαρότητας, ήταν η αιτία να εντοπιστούν 150 και πλέον κρούσματα στην πόλη και επαρχία.

Εάν σήμερα συνέχισε, “κυκλοφορούν  έξω 200 ή 300 κρούσματα κορωνοϊού ενεργά , σε καιρό χαλαρότητας θα έχουν πολλαπλασιαστική ικανότητα μέσα στον πληθυσμό”. 

 Ο κ. Φαίδωνος σημείωσε πως η μόνη αντιμετώπιση είναι ο κατ οίκον περιορισμός και η κοινωνική αποστασιοποίηση.

Σημειώνεται πως 3 άτομα εντοπίστηκαν από τη δειγματοληψία της Πάφου από το σύνολο 371 εργαστηριακών διαγνώσεων που έχουν ανακοινωθεί. Συνολικά λήφθηκαν 771 δείγματα. 

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ανατράπηκε μικρή βάρκα με δύο άτομα - Σε εφαρμογή το «ΝΕΑΡΧΟΣ»

• Καλλίγραμμο μοντέλο έζησε τη φρίκη στα χέρια διεστραμμένου οδοντιάτρου - Τη νάρκωσε και τη βίασε

• Σε κρίσιμη κατάσταση 89χρονος - Παρασύρθηκε απο αυτοκίνητο ενώ διασταύρωνε

• Έξι συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού του 5χρονου στην Αλεξανδρούπολη - Δύο συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί

• Απόδραση «κομμωτή»: Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα



Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Κυπριακό και Μέση Ανατολή στο επίκεντρο συνάντησης ΠτΔ με Μόνιμους Αντιπροσώπους ΣΑ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης παρέθεσε σήμερα, 27 Σεπτεμβρίου, γεύμα προς τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top