ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 94 νεκροί - Κλειστά τα τζαμιά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα

Κορωνοϊός - Αίγυπτος: 94 νεκροί - Κλειστά τα τζαμιά μέχρι να εξαλειφθούν τα κρούσματα

Εννέα ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Αίγυπτο από επιπλοκές του κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο. Πρόκειται για τα περισσότερα θύματα από τον φονικό ιό που καταγράφηκαν μέσα σε μία μέρα στη χώρα, από το ξέσπασμα του ιού.

 

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Αιγύπτου κατέγραψε 128 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα από τον φονικό ιό, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό τους στα 1450 κρούσματα.

Αυστηρή ήταν η νέα ανακοίνωση του υπουργείου Βακουφίων της Αιγύπτου, που ορίζει ρητά ότι όλα τα μουσουλμανικά τεμένη της χώρας θα παραμείνουν τελείως κλειστά μέχρι να εξαλειφθούν πλήρως τα κρούσματα του κορωνοϊού.

Από το υπουργείο Βακουφίων επισημαίνεται ότι τα τζαμιά δε θα μπορούν να δέχονται τους πιστούς που σε κάποιες περιπτώσεις περνούσαν εκεί πολλές ώρες την ημέρα για τις λατρευτικές ακολουθίες.

Επίσης, τονίζεται ότι απαγορεύονται όλα τα φιλανθρωπικά γεύματα «ιφτάρ» για τους φτωχούς που προσέφεραν τα τζαμιά ή οι διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις, προτρέποντας όσους θέλουν να προσφέρουν, να προσφέρουν με χρήματα ή με τρόφιμα.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Νεκρός και ο αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινά πλήγματα - Αναμένεται σκληρή ιρανική απάντηση

Σκοτώθηκε στα πλήγματα που εξαπέλυσε το Ισραήλ στη Βηρυτό χθες, Παρασκευή, o αναπληρωτής διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, Αμπάς Νιφορουσάν. Τις τελευταίες ημέρες τα χτυπήματα από το Ισραήλ συνεχίζονται με αμείωτη ένταση ενώ δεν αποκλείει χερσαία επέμβαση στον Λίβανο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top