ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Πληρώνουν αδρά και με ιδιωτικά τζετ φτάνουν στην Κύπρο»- Τι απαντά επίσημα το Υπουργείο

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: «Πληρώνουν αδρά και με ιδιωτικά τζετ φτάνουν στην Κύπρο»- Τι απαντά επίσημα το Υπουργείο

Στην μεγάλη τους πλειοψηφία, πλην ενός ατόμου, όσοι ήρθαν στην Κύπρο με την χρήση ιδιωτικών αεροσκαφών ήταν ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρονταν από νοσοκομεία του εξωτερικού, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Σταύρος Μιχαήλ.


Ο κ. Μιχαήλ, είχε κληθεί από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει  δημοσίευμα του «Φ» για την άφιξη στην Κύπρο πολιτών με ιδιωτικά αεροσκάφη από το εξωτερικό τις τελευταίες ημέρες και είχε ερωτηθεί κατά πόσο όσοι ήρθαν είχαν εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες.

«Εκείνο που μπορώ να σας πω ήταν ότι όσοι ήρθαν με ιδιωτικά αεροπλάνα ήταν ειδικές πτήσεις για μεταφορά εγχειρισμένων ή άλλων ασθενών από νοσοκομεία του εξωτερικού», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι μόνο μία περίπτωση υπήρξε ατόμου με ιδιωτικό τζετ, το οποίο απευθύνθηκε στα Υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας, παρουσίασε όλα τα χαρτιά του, στη συνέχεια ειδοποιήθηκε το Υπουργείο Μεταφορών και έδωσε άδεια να προσγειωθεί το αεροσκάφος και το συγκεκριμένο άτομο οδηγήθηκε σε καραντίνα.



Σε ερώτηση αν το άτομο αυτό έχει οδηγηθεί σε χώρο που έχει καθορίσει το κράτος ο κ. Μιχαήλ απάντησε καταφατικά.

Ερωτηθείς αν έχουν οποιαδήποτε άλλα αιτήματα για την προσγείωση στην Κύπρο ιδιωτικών αεροσκαφών ανέφερε ότι «δεν έχουμε άλλο αίτημα μέχρι αυτή την στιγμή».

Διευκρίνισε επίσης ότι για να ζητηθεί από το Υπουργείο Μεταφορών να επιτρέψει σε μια πτήση να έρθει στην Κύπρο, πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί η έγκριση από τα Υπουργεία Εξωτερικών και Υγείας μετά από την προσκόμιση των απαραίτητων εγγράφων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Ηλεκτρική διασύνδεση: «Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή σχεδιασμό του έργου» - Η κοινή ανακοίνωση ΑΔΜΗΕ και GSI

Πρόσθετα δεδομένα για τον λεπτομερή τεχνικό σχεδιασμό του έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης Κύπρου - Ελλάδας, θα παράσχουν οι έρευνες του πλοίου Abeille Marengo, όπως αναφέρει ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Ελλάδας (ΑΔΜΗΕ) και η Great Sea Interconnector Α.Ε. (GSI) 

BEST OF TOTHEMAONLINE