Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συζητά την Τρίτη (14/04), με τον ΥΠΕΣ τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

Η Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής συζητά την Τρίτη (14/04), με τον ΥΠΕΣ τα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας

Την Τρίτη 14/04, στις 11.00 συνέρχεται με τηλεδιάσκεψη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών

Σκοπός της τηλεδιάσκεψης να ενημερωθεί από τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή για τα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο Εσωτερικών προς αντιμετώπιση και ανάσχεση της πανδημίας που προκλήθηκε από τον νέο κορωνοϊό και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Εσωτερικών σε σχέση με την πανδημία.

 Όπως πληροφορήθηκε το ΚΥΠΕ από την Πρόεδρο της Επιτροπής Ελένη Μαύρου, στο πλαίσιο της ενημέρωσης θα συζητηθεί και το νομοσχέδιο που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τη δίμηνη παράταση στην έναρξη επιβολής επιβαρύνσεων επί των οφειλομένων τελών στα αποχετευτικά, που ενέκρινε στην τελευταία του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο και ζητήθηκε από τη Βουλή να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος.
 
Η Επιτροπή θα συζητήσει το νομοσχέδιο, ώστε σε περίπτωση που η Ολομέλεια της Βουλής, που θα συνέλθει σε έκτακτη συνεδρία στις 17.00 αποφασίσει να αποδεκτεί την ψήφιση με τη διαδικασία του κατ΄επείγοντος, αυτό να τεθεί σε ψηφοφορία.
 
Με βάση τη μέχρι τώρα πρακτική που ακολουθείται, στις συνεδρίες των Επιτροπών της Βουλής που γίνονται δια τηλεδιάσκεψης, συμμετέχει και ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές- Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση»κομμάτων με τη βάση

Στον δρόμο προς τις βουλευτικές- Οι προκλήσεις και η «επανασύνδεση»κομμάτων με τη βάση

Σε τροχιά βουλευτικών εκλογών εισέρχονται δειλά-δειλά τα κόμματα, τα οποία αφού ξεπέρασαν το σοκ των διπλών εκλογών του Ιουνίου του 2024, προσπαθούν να σταθούν ξανά στα πόδια τους, κοιτάζοντας μπροστά και ευελπιστώντας ότι εκείνο που βίωσαν τον περασμένο Ιούνιο, δεν πρόκειται να επαναληφθεί.