ΔΙΕΘΝΗ

Να μην υπάρξει εφησυχασμός, προτρέπουν οι αρχές στις ΗΠΑ, ενώ οι θάνατοι αυξάνονται

Να μην υπάρξει εφησυχασμός, προτρέπουν οι αρχές στις ΗΠΑ, ενώ οι θάνατοι αυξάνονται

Μεγάλη Παρασκευή (10/4) για τα εκατομμύρια των Καθολικών και Προτεσταντών των ΗΠΑ και η πένθιμη ατμόσφαιρα της μέρας γίνεται ακόμη πιο βαριά, λόγω και των 1.237 νέων θανάτων της ημέρας στην Αμερική από τους οποίους οι 777 στη Νέα Υόρκη και οι 232 στη γειτονική Νέα Ιερσέη.

Συνολικά ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 17.927. Ο αριθμός των ατόμων που βρίσκεται σε σοβαρά κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε κατά χίλια άτομα (στα 10,896) στις ΗΠΑ, σε μία μέρα κι αυτό προοιωνίζει συνέχιση της αύξησης του αριθμού των θυμάτων και την επόμενη εβδομάδα.

Σε μήνυμά του ο πρόεδρος Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς με την ευκαιρία της Μεγάλης Παρασκευής να προσευχηθούν για το έθνος που δοκιμάζεται από τον αόρατο εχθρό.

«Αν και δεν θα μπορέσουμε να συγκεντρωθούμε όπως φυσιολογικά θα κάναμε το Πάσχα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ιερή στιγμή προσευχόμενοι», αναφέρει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη Νέα Υόρκη οι αρχές χρησιμοποιούν πολύ πιο συχνά απ’ ότι στο παρελθόν το νησάκι Χάρτ, μεταξύ του Μπρονξ και του Λονγκ Άιλαντ για την μαζική ταφή νεκρών, τους οποίους οι οικογένειες δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κηδέψουν.

Ο αριθμός των κρουσμάτων στις ΗΠΑ έφτασε τις 478.366, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης τις 161.504 και στην Νέα Ιερσέη στις 54.588, ωστόσο με βάση τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού επιβραδύνεται, το ίδιο κι οι αριθμοί των νέων νοσηλειών, ενώ για πρώτη φορά ο αριθμός των ασθενών στις μονάδες εντατικής θεραπείας μειώθηκε σε απόλυτο αριθμό.

Ωστόσο, ο κυβερνήτης Κουόμο προειδοποίησε ότι η πρόοδος που κερδήθηκε με τόσο κόπο θα χαθεί αν υπάρξει εφησυχασμός και σταματήσουν να τηρούνται τα μέτρα περιορισμού και αποστασιοποίησης.

Τόνισε ότι η Αμερική θα πρέπει να διδαχθεί από εμπειρία άλλων χωρών, που βίωσαν δεύτερο κύμα επιδημίας και προειδοποίησε ότι είναι πολύ νωρίς να λειτουργήσει κανονικά η οικονομία.

«Όλα όσα κάνουμε αποφασίζονται με βάση τα ποσοστά της επιδημίας», πρόσθεσε.

Ο κυβερνήτης του Κονέκτικατ Νεντ Λαμόντ με νέο εκτελεστικό διάταγμα επέκτεινε την ισχύ των μέτρων μέχρι τουλάχιστον τις 20 Μαΐου.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top