Βότσης: Δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις

Βότσης:  Δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Άγγελος Βότσης δήλωσε ότι δεν πρόκειται να θέσει ενώπιον της Επιτροπής προς συζήτηση των υφιστάμενο κείμενο του νομοσχεδίου για τις κυβερνητικές εγγυήσεις.


Απαντώντας το απόγευμα της Παρασκευής σε σχετική ερώτηση, διευκρίνισε ότι δεν θα θέσει προς συζήτηση στην Επιτροπή το συγκεκριμένο νομοσχέδιο για 2 δισ. εγγυήσεις, εκτός αν η Κυβέρνηση καταθέσει τροποποιημένο κείμενο νομοσχεδίου.

Διευκρίνισε πως για να συζητηθεί το υφιστάμενο κείμενο νομοσχεδίου θα πρέπει είτε να ζητηθεί από όλα τα μέλη της Επιτροπής, είτε τουλάχιστον από την πλειοψηφία τους.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα στις 17.00 έχει ορισθεί τηλεδιάσκεψη για ενημέρωση της Επιτροπής για την πορεία υλοποίησης του Σχεδίου Εστία, ενημέρωση της Επιτροπής για την πρόσφατη έκδοση Ευρωπαϊκών Κυβερνητικών Ομολόγων για σκοπούς ενίσχυσης της ρευστότητας προς αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, όπως και για τις πρόσφατες αποφάσεις του Eurogroup για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην οικονομία της ευρωζώνης.

Επίσης, θα εξετάσει το αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για αποδεσμεύσεις Κονδυλίων και θα τοποθετηθεί επί του νομοσχεδίου για τη ανανέωση και συνέχιση, για την περίοδο 2020-2029, του ισχύοντος φορολογικού καθεστώτος στην κυπριακή ναυτιλία, δηλαδή του συστήματος φορολόγησης με ετήσιο φόρο χωρητικότητας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Trailer: Ο Νίκος Αναστασιάδης στο «Τ»: Η αυτοκριτική, οι «τριγμοί» στον ΔΗΣΥ και οι Προεδρικές του ’23-Ποιοι «σκάβουν» το πολιτικό τους…μνήμα

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παραχωρεί μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ανοίγοντας τα χαρτιά του για τα γεγονότα που διαμόρφωσαν την πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια.

BEST OF TOTHEMAONLINE