ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα πρώτα «κανόνια» – Το παράξενο με Μερκή – Βαλακάρι και οι… Κύπριοι της ΛΙΣΤΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τα πρώτα «κανόνια» – Το παράξενο με Μερκή – Βαλακάρι και οι… Κύπριοι της ΛΙΣΤΑΣ

Όλα τα πρωταθλήματα έχουν μπει στον… πάγο λόγω κορωνοϊού, όπως και το Κυπριακό. Έτσι δόθηκε η ευκαιρία να κοιτάξουμε στα… κιτάπια μας και να βρούμε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά.

Σε αυτή τη λίστα, σας παραθέτουμε τους πρώτους σκόρερ κάθε ομάδας μετά από 23 αγωνιστικές.

Ξεχωρίζει η πρωτιά του… αμυντικού Μερκή στον ΑΠΟΕΛ και του Βαλακάρι στην Πάφο καθώς ήρθε τον Ιανουάριο στην Κύπρο.

***Η σειρά είναι σύμφωνα με τη βαθμολογική θέση των ομάδων. 

Πάμε λοιπόν να δούμε τους… γκολτζήδες.

Στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται η Ομόνοια, με τον Ματ Ντάρμπισαϊαρ να βρίσκει τον παλιό καλό του εαυτό και να οδηγεί το τριφύλλι έχοντας 13 γκολ. 

Αυτός που ξεχωρίζει αναμφίβολα στη φετινή Ανόρθωση είναι ο Ρούμπεν Ράγιος, του οποίου εκτός από τις εμφανίσεις του, «μιλούν» και τα στατιστικά του. Ο Ισπανός, έχει πετύχει 14 τέρματα και κάνει τη διαφορά στην «Κυρία».

Ο ΑΠΟΕΛ, έχει… θέματα με το σκοράρισμα, όμως ο Γιώργος Μερκής «ξελάσπωσε» ουκ ολίγες φορές τη φετινή περίοδο τους γαλαζοκίτρινους. Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, μαζί με τον Λίνους Χαλένιους με τους δύο να έχουν αμφότεροι από έξι γκολ και να ισοβαθμούν στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Συνεχίζοντας θα βρούμε ένα ποδοσφαιριστή που πλέον δεν αγωνίζεται στο Κυπριακό πρωτάθλημα καθώς έχει πάει στη Σαουδική Αραβία. Ο λόγος για τον Εμίλιο Ζελάγια του Απόλλωνα, ο οποίος αν και αποχώρησε από την ομάδα τον Ιανουάριο είναι ακόμα ο πρώτος της σκόρερ με 8 γκολ. Ο επόμενος μετά τον Αργεντινό που βρίσκεται στο ρόστερ των κυανόλευκων είναι ο Σερζ Γκακπέ με 6.

Κάπου εδώ, βρίσκουμε όχι μόνο τον πρώτο σκόρερ μιας ομάδας αλλά και του πρωταθλήματος. Η ΑΕΚ, έχει ως βαρύ… πυροβολικό τον Ιβάν Τρισκόφσκι που πέτυχε 20 γκολ και οδηγεί την κούρσα για το χρυσό παπούτσι.

Η πρώτη εξάδα κλείνει με την ΑΕΛ και τον Ράιαν Μαέ, με τον 22χρονο να είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του Ντούσαν Κέρκεζ, που βρήκε στόχο 5 φορές.

Ένας ποδοσφαιριστής που ήρθε τον Ιανουάριο για λογαριασμό της Πάφου και έχει πάρει την ομάδα από το… χέρι με τις εξαιρετικές του εμφανίσεις συναντάμε στην επόμενη θέση. Ο Όνι Βαλακάρι, έχει σκοράρει 5 γκολ και είναι το πρώτο… κανόνι για την ομάδα του Κάμερον Τόσακ.

Συνέχεια με τη Νέα Σαλαμίνα και τον… «Βασιλιά». Ο Κίνγκσλεϊ, έχει πετύχει 14 τέρματα, όσα και ο Ράγιος, ισοβαθμώντας στη δεύτερη θέση με τον Ισπανό στον πίνακα για το χρυσό παπούτσι και αποδεικνύει πως είναι… γκολτζής.

Μετά τον Γιώργο Μερκή, βρίσκουμε ακόμα ένα Κύπριο στη λίστα με τους πρώτους σκόρερ των ομάδων. Στον Ολυμπιακό, ο Παναγιώτης Ζαχαρίου αποτελεί τον νούμερο 1 κίνδυνο στις άμυνες των άλλων ομάδων έχοντας «ματώσει» τα αντίπαλα δίκτυα 6 φορές.

Μια από τις αποκαλύψεις τις φετινής σεζόν, ο Δημήτρης Θεοδώρου βρίσκεται στην κορυφή της λίστας για την ΕΝΠ. Ο 21χρονος Κύπριος μεσοεπιθετικός με 7 γκολ είναι ο πρώτος σκόρερ για τους βυσσινί και βοηθά τα μέγιστα στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα του για παραμονή στην κατηγορία.

Ακόμα μια ισοβαθμία συναντάμε στην επόμενη ομάδα. Ο Εθνικός Άχνας έχει δύο ποδοσφαιριστές με έξι γκολ. Οι Κονέ και Κοστόσφκσι, είναι τα… κανόνια της προσφυγικής ομάδας.

Τελευταία ομάδα, (όπως βρίσκεται στον βαθμολογικό πίνακα), η Δόξα, η οποία έχει και αυτή πρώτο σκόρερ ένα Κύπριο ποδοσφαιριστή. Ο λόγος για τον Βασίλη Παπαφώτη, που με τέσσερα τέρματα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας της ομάδας της Κατωκοπιάς.

The post ΚΥΠΡΟΣ: Τα πρώτα «κανόνια» – Το παράξενο με Μερκή – Βαλακάρι και οι… Κύπριοι της ΛΙΣΤΑΣ appeared first on Thema Sports.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Influencer Marketing: Τι προβλέπει η νομοθεσία – Αυτά πρέπει να πληρούν οι αναρτήσεις – Όσα πρέπει να ξέρουν καταναλωτές και επιχειρήσεις

Καταδυτικός Τουρισμός: Η μαγεία της θάλασσας μέσα στα Κυπριακά νερά – Ζηνοβία και Musan μας βάζουν στο «χάρτη»

Πώς προστατεύουμε την καμένη γη μετά από πυρκαγιά - Υπάρχει στην Κύπρο ο εξοπλισμός;

Αποτροπιασμός στη Χλώρακα: 19χρονη τουρίστρια κατήγγειλε 26χρονο για βιασμό - Καταζητείται ο δράστης

Γυναικοκτονία στην Πάφο: Στο κελί για έξι ημέρες ο 48χρονος - Πήρε εξιτήριο από το Νοσοκομείο Αθαλάσσας

Βρισηίδα Ανδριώτου: Κάλυψε το στήθος της με δυο ζουμερά κεράσια - Δείτε φωτογραφία



ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

ΠτΔ: «Είμαστε σύμμαχοι με Γκουτέρες, Ολγκίν για επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλιών»

Ο ΓΓ των ΗΕ και η προσωπική απεσταλμένη του είναι δεσμευμένοι προς την επανέναρξη ουσιαστικών συνομιλίων και σε αυτή την προσπάθεια είμαστε σύμμαχοί τους, είπε το Σάββατο, ο Πρόεδρος ης Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης. Σημείωσε ακόμη ότι αν επιθυμούσε πραγματικά ο Τουρκοκύπριος ηγέτης να ανοίξει το οδόφραγμα Μιας Μηλιάς, αυτό θα μπορούσε να έχει ήδη γίνει.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top