ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΣ: Να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο – Υπεραισιόδοξες οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης- Θα χρειαστεί 6 δις το κράτος

ΝΙΚΟΛΑΣ: Να προετοιμαστούμε για το χειρότερο σενάριο – Υπεραισιόδοξες οι εκτιμήσεις της Κυβέρνησης- Θα χρειαστεί 6 δις το κράτος

Υπεραισιόδοξες βρίσκει τις εκτιμήσεις της Κυβέρνησης ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο οποίος ζήτησε όπως ετοιμαστεί σχέδιο με βάση το χειρότερο σενάριο, ώστε να υπάρξει δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας ενώ επανέλαβε τις θέσεις του ΔΗΚΟ για αλλαγές στο νομοσχέδιο κρατικών εγγυήσεων.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΚΟ,  κατά τη σύσκεψη αρχηγών και εκπροσώπων κοινοβουλευτικών κομμάτων, ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε όπως συγκληθεί ειδική σύσκεψη Αρχηγών για την Υγεία, με στόχο να κατατεθούν προτάσεις και να ληφθούν αποφάσεις για τα αυξημένα ποσοστά κρουσμάτων στα νοσοκομεία, την έλλειψη αναλωσίμων, τις περιπτώσεις προσωπικών ιατρών, που αρνούνται να εξετάσουν ασθενείς, τα προβλήματα διοίκησης που παρατηρούνται στα δημόσια νοσηλευτήρια και την έλλειψη ικανοποιητικής διοίκησης και συντονισμού που παρουσιάζεται στον  ΟΚΥπΥ.
 
Επανέλαβε επίσης την ανάγκη οριστικοποίησης και εφαρμογής του σχεδίου επαναπατρισμού των φοιτητών.
 
Σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, εξέφρασε την άποψη, μεταξύ άλλων, «ότι οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης είναι υπεραισιόδοξες και αναφέρθηκε στο ποσό των €6 δισ., που θα χρειαστεί το κράτος, για να στηρίξει την οικονομία, συμπεριλαμβανομένου του κόστους των μέτρων». Ζήτησε επίσης «να ετοιμαστεί σχέδιο με βάση το χειρότερο σενάριο, ώστε να υπάρξει δυνατότητα καλύτερης προετοιμασίας και εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει θετική διάψευση του χειρότερου σεναρίου».
 
Ο κ. Παπαδόπουλος «τόνισε εμφαντικά ότι δεν πρέπει η Κύπρος να μπει για δεύτερη φορά σε μνημόνιο».
 
Όσον αφορά το νομοσχέδιο για τις κρατικές εγγυήσεις, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε επιφυλάξεις για την αποδοχή του ως έχει και επανέλαβε τη θέση του κόμματος του.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top