ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Αβέβαιο το μέλλον για τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ - Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

ΚΥΠΡΟΣ: Αβέβαιο το μέλλον για τη δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ - Τι δήλωσε ο Υπουργός Υγείας

Η δεύτερη και τελική φάση του ΓΕΣΥ θα ξεκινούσε 1 Ιουνίου 2020 , ωστόσο με την πανδημία είναι αβέβαιο ακόμα αν θα γίνει κάποια αλλαγή στο πλάνο της εφαρμογής.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου στο τρίτο του ΡΙΚ, σε ερώτηση τι θα γίνει με την δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ, απάντησε: 'Περιμένω ενημέρωση απο τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας. Σίγουρα τις τελευταίες 6 εβδομάδες έχουν μείνει πίσω όσον αφορά την προεργασία, διότι ούτε τα ιδιωτικά και δημόσια νοσηλευτήρια και οι συμβαλλόμενοι ήταν σε θέση να μπουν σε κάποιας μορφής διαβούλευση, ώστε να προχωρήσουν τα πράγματα. Εχω μιλήσει με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΥ και αμέσως μετά το Πάσχα θα έχω μια συνάντηση για να δούμε πως προχωρούμε".

Σε άλλη ερώτηση αν θα μετατεθεί η ημερομηνία της Β φάσης εφαρμογής ο Υπουργός σχολίασε " Δεν έχω συζητήσει. Μου ζητήθηκε κάποιος χρόνος να αξιολογήσουν κάποια δεδομένα και να μου δώσουν τελικές θέσεις και πρότάσεις την ερχόμενη εβδομάδα".

Αξίζει να σημειωθεί οτι η δεύτερη και τελική φάση εφαρμογής του ΓεΣΥ περιλαμβάνει όλες τις υπόλοιπες υπηρεσίες φροντίδας υγείας, δηλαδή την ενδονοσοκομειακή φροντίδα υγείας, τη φροντίδα υγείας από άλλους επαγγελματίες υγείας (κλινικούς διαιτολόγους, εργοθεραπευτές, λογοπαθολόγους, φυσιοθεραπευτές και κλινικούς ψυχολόγους), νοσηλευτές και μαίες, τα Τμήματα Ατυχημάτων & Επειγόντων Περιστατικών, τις υπηρεσίες ασθενοφόρων, τους οδοντιάτρους, την ανακουφιστική φροντίδα υγείας και την ιατρική αποκατάσταση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Απαντά στον Τούρκο ΥΠΕΞ ο ΠτΔ: «Αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που βρίσκεται, λόγω της αναγνώρισης του ρόλου της Κυπριακής Δημοκρατίας»

Επιβεβαίωσε τη συνάντησή του στις Βρυξέλλες με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ απάντησε και στο Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, τονίζοντας ότι η Κύπρος είναι κέντρο επιχειρήσεων αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας και απομάκρυνσης αμάχων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top