Ξεπέρασαν τους 15.000 οι θάνατοι λόγω Covid19 στη Γαλλία

Ξεπέρασαν τους 15.000 οι θάνατοι λόγω Covid19 στη Γαλλία

Η Γαλλία είναι από σήμερα η τέταρτη χώρα στον κόσμο, μετά τις ΗΠΑ, την Ιταλία και την Ισπανία, που καταγράφει και επισήμως περισσότερους από 15.000 θανάτους λόγω της πανδημίας της Covid-19.


Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η Γενική Διεύθυνση Υγείας, από τις αρχές Μαρτίου έχουν αναφερθεί 15.729 θάνατοι ασθενών, εκ των οποίων οι 5.470 σε οίκους ευγηρίας και άλλα κοινωνικά ιδρύματα για ευάλωτους ανθρώπους και οι υπόλοιποι σε νοσοκομεία.
 
Μέσα σε 24 ώρες δηλαδή, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 762, αριθμός ελαφρά μεγαλύτερος σε σύγκριση με τις τέσσερις προηγούμενες ημέρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται στην εντατική μειώθηκε για έκτη συνεχόμενη ημέρα, πέφτοντας στους 6.730, από 6.821 χθες, κάτι που ενδεχομένως σημαίνει ότι τα μέτρα καραντίνας τα οποία παρατάθηκαν μέχρι και τις 11 Μαΐου αποδίδουν.
 
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 103.573, από 98.076 που ήταν την Δευτέρα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Κυπριακό: Το μήνυμα Κωνσταντίνου Κόμπου - Το παιχνίδι εντυπώσεων και οι κόκκινες γραμμές

Σε μια περίοδο όπου οι ισορροπίες στο Κυπριακό παραμένουν εύθραυστες, η Λευκωσία επιχειρεί να κρατήσει τη διαδικασία εντός θεσμικού πλαισίου και να αποτρέψει ερμηνείες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε νέα αδιέξοδα. Η δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Εξωτερικών Κωνσταντίνου Κόμπου απέναντι στις πρόσφατες δηλώσεις της Προσωπικής Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν, αποτελεί σαφή μήνυμα προς όλα τα μέρη: το Κυπριακό δεν κινείται με ερμηνείες ούτε με αποσπασματικές ερμηνείες δηλώσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE