Χαριλάου για 'φωνές' Φαίδωνος και κόστος τεστ: 'Η Κυβέρνηση το καθόρισε στα 110 ευρώ και όχι τα εργαστήρια'

Χαριλάου για 'φωνές' Φαίδωνος και κόστος τεστ: 'Η Κυβέρνηση το καθόρισε στα 110 ευρώ και όχι τα εργαστήρια'

'Η τιμολόγηση του τεστ καθορίστηκε από την κυβέρνηση'. Αυτό δήλωσε ανάμεσα σ΄ άλλα ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων Χάρης Χαριλάου, όταν κλήθηκε από το ThemaOnline να τοποθετηθεί για τις φωνές του Δημάρχου Πάφου, Φαίδωνα Φαίδωνος.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Ο κ. Φαίδωνος είχε μιλήσει για αισχροκέρδεια και ανεξήγητα υψηλές χρεώσεις στα τεστ.

Αφού δεν κατέστη δυνατόν να επικοινωνήσουμε με τον ίδιο, μιλήσαμε με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Κλινικών Εργαστηρίων κύριο Χάρη Χαριλάου, ο οποίος απάντησε στα ερωτήματα μας. Αρχικά ανέφερε πως ο καθένας έχει το δικαίωμα να δηλώνει ό,τι θέλει, ενώ κατέστησε σαφές πως δε θέλει να έρθει σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση στις δύσκολες αυτές ώρες. Όπως μας δήλωσε χαρακτηριστικά οι στιγμές που ζούμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμες με τον ίδιο και τους συναδέλφους του να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Παίρνοντας τη συζήτηση σε γενικότερο πλαίσιο ο κύριος Χαριλάου δήλωσε πως το συγκεκριμένο τεστ (στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής) κυμαινόταν στα 100-150 ευρώ ακόμη και πριν το χτύπημα της πανδημίας ενώ τόνισε ευθαρσώς πως η τιμολόγηση του τεστ καθορίστηκε από την Κυβέρνηση και όχι από τα εργαστήρια.

Εξήρε επίσης την ‘σοφία’ του Υπουργείου Υγείας και των εμπειρογνωμόνων να προχωρήσουν στη διεξαγωγή 20.000 τυχαίων ελέγχων σε εργαζομένους καθώς και την επιχορήγηση του εγχειρήματος θεωρώντας πως με αυτό τον τρόπο θα εντοπιστεί πλειάδα ασυμπτωματικών και θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η διασπορά. Πρόσθεσε επίσης πως η δειγματοληψία πλησιάζει τα 2.500 τεστ ενώ ο στόχος ήταν να ολοκληρωθεί το πρότζεκτ μέχρι το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

«Με έστησαν στον τοίχο για λόγια που δεν είπα» – Η απάντηση του ιστορικού Μιχαήλ για τον Αυξεντίου

Στο επίκεντρο των έντονων αντιδράσεων που ξέσπασαν τις τελευταίες μέρες γύρω από τις αναφορές του για τον Γρηγόρη Αυξεντίου, βρέθηκε ο δημοσιογράφος και ιστορικός Μιχάλης Μιχαήλ. Με εκτενή δήλωσή του, ο ίδιος απαντά στις κατηγορίες περί «ασέβειας» και «αμαύρωσης της θυσίας» του ήρωα της ΕΟΚΑ, κάνοντας λόγο για σκόπιμες διαστρεβλώσεις και ψευδείς ερμηνείες.

BEST OF TOTHEMAONLINE