ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ: Έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid19 σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη

ΚΥΠΡΟΣ: Έκτακτα μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid19 σε Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Καλούνται οι πολίτες να μην προσέρχονται στα ΚΕΠ για άλλες υπηρεσίες, πέραν αυτών που σημειώνονται πιο κάτω.

Το Υπουργείο Οικονομικών, στα πλαίσια εφαρμογής των μέτρων για αντιμετώπιση του κορωνοϊού, ενημερώνει το κοινό ότι η εξυπηρέτηση στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ), θα γίνεται μόνο με τη διευθέτηση ραντεβού, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τα ΚΕΠ, ώστε να περιοριστούν οι επισκέψεις, ΜΟΝΟ για τις απολύτως απαραίτητες περιπτώσεις οι οποίες αφορούν τις εξής υπηρεσίες:

  1. Αίτηση για έκδοση ταυτότητας.
  2. Έκδοση Ευρωπαϊκής Κάρτας Ασφάλισης Ασθένειας.
  3. Αίτηση για έκδοση διαβατηρίου (ΜΟΝΟ αν προσκομιστούν εισιτήρια για ταξίδι).
  4. Έκδοση πιστοποιητικού γέννησης για νεογέννητο.
  5. Καταχώρηση αριθμού Δελτίου Εγγραφής Αλλοδαπού στο σύστημα των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για να καταστεί δυνατή η εγγραφή πολιτών (ευρωπαίων ή τρίτων χωρών) στο ΓΕΣΥ.
  6. Ταυτοποίηση της εγγραφής φυσικών προσώπων στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη».
  7. Ταυτοποίηση της εγγραφής Εταιρείας στην Κυβερνητική Διαδικτυακή Δίοδο Ασφαλείας «Αριάδνη» - ΜΟΝΟ στα ΚΕΠ Λευκωσίας (Οδός Γεωργίου Σεφέρη 1, Έγκωμη), Λεμεσού και Αμμοχώστου. Αυτό ισχύει μόνο για οργανισμούς που είναι εγγεγραμμένοι στον Έφορο Εταιρειών. Για ταυτοποίηση άλλων οργανισμών, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το [email protected]
  8. Παραλαβή εγγράφων που έχουν εκδοθεί (ταυτότητες, διαβατήρια, άδειες οδήγησης, προσφυγικές ταυτότητες).

 

Αιτήσεις / δικαιολογητικά για τα πιο κάτω θα πρέπει να τοποθετούνται στα ειδικά κιβώτια που βρίσκονται στην είσοδο του κάθε ΚΕΠ:

- Αιτήσεις  που αφορούν Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων (π.χ. για συντάξεις, επιδόματα, βοηθήματα κτλ)

- Αιτήσεις για ΕΕΕ και για Επίδομα Τέκνου και Επίδομα Μονογονεϊκής Οικογένειας (Σύμφωνα με Ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ημερ. 21.3.2020,  δεν χρειάζεται για το έτος 2020 να υποβληθεί αίτηση Επιδόματος Τέκνου και Επιδόματος Μονογονεϊκής Οικογένειας, από όσους είχαν υποβάλει σχετική αίτηση κατά το 2019 και η αίτησή τους εγκρίθηκε).

- Δικαιολογητικά για το ΕΕΕ και για το επίδομα τέκνου

-Αιτήσεις για φοιτητική χορηγία (κρατική φοιτητική μέριμνα για το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020). Δόθηκε παράταση από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.

 Όσον αφορά την ανανέωση καρτών νοσηλείας, το Υπουργείο Υγείας ενημέρωσε ότι οι κάρτες/ ταυτότητες νοσηλείας που έχουν λήξει πρόσφατα (τους τελευταίους έξι μήνες) ή αναμένεται να λήξουν μέχρι 30 Ιουνίου 2020 παραμένουν σε ισχύ για περίοδο 6 μηνών από την ημερομηνία λήξης τους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

ΥΠΕΞ: «Η Κύπρος δεν ήταν και δεν θα είναι μέρος της κρίσης στη Μέση Ανατολή»

Η Κύπρος «δεν έχει αποτελέσει και δεν θα αποτελέσει μέρος της κρίσης» τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, στο πλαίσιο της συζήτησης για την κρίση στη Μέση Ανατολή στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Λουξεμβούργο, αναφερόμενος εμμέσως στις δηλώσεις Νασράλα, χωρίς να κατονομάζει τον ηγέτη της Χεζμπολάχ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top