ΚΟΓΕΕ: Έκκληση για προστασία των θυμάτων βίας

ΚΟΓΕΕ: Έκκληση για προστασία των θυμάτων βίας

Επιστολή προς τους Υπουργό Δικαιοσύνης και Αρχηγό Αστυνομίας απέστειλε η Πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυναικών Επιχειρηματιών Επαγγελματιών (ΚΟΓΕΕ) Μαίρη Παπαδοπούλου υποβάλλοντας εισήγηση όπως τροποποιηθεί το έντυπο Β που αφορά την κατ΄ εξαίρεση μετακίνηση πολιτών ούτως ώστε τα θύματα βίας να έχουν την δυνατότητα μετάβασης σε οποιαδήποτε αρχή, αστυνομική ή άλλη για υποβολή παραπόνου ή καταγγελίας και η μεταβίβαση τους σε ασφαλισμένο μέρος.

Η αποστολή της επιστολής κρίθηκε αναγκαία καθώς με τα μέτρα περιορισμού που έχουν επιβληθεί για καταπολέμηση της πανδημίας, μπορεί μεν να είναι τα ενδεικνυόμενα, αλλά δυστυχώς έφεραν μαζί και μία τρομερή έξαρση της ενδοοικογενειακής βίας με αποτέλεσμα ορισμένοι συνάνθρωποι μας, στην πλειοψηφία τους γυναίκες και παιδιά, να βιώνουν καθημερινά την κακοποίηση μένοντας στο σπίτι τους και να βρίσκονται αντιμέτωποι με έναν ακόμη αόρατο εχθρό - την βία.

Τα θύματα βίας βιώνουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση καθώς είναι σχεδόν αδύνατος ο τρόπος διαφυγής τους από τον χώρου όπου διαπράττεται η βία, τόσο για να ζητήσουν προστασία όσο και στο να προβούν σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές. Αδύνατη θεωρείται και η καταγγελία μέσω τηλεφώνου από τον χώρο όπου διαμένουν σε αναγκαστικό αποκλεισμό μαζί με τον θύτη, με αποτέλεσμα να παραμένουν απροστάτευτες.

Η κ. Παπαδοπούλου στην επιστολή της καλεί τις αρμόδιες αρχές όπως δώσουν σχετικές οδηγίες στην Αστυνομία αναφορικά με το θέμα ώστε το οποιοδήποτε θύμα να μπορεί άφοβα να ζητήσει την απαραίτητη βοήθεια για προστασία.

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση όπως υιοθετηθεί η πρόσφατη εισήγηση του ΓΓ του ΟΗΕ κ. Γκουτέρες για να τεθούν σε λειτουργία «συστήματα συναγερμού έκτακτης ανάγκης στα φαρμακεία και στα καταστήματα με τρόφιμα», που είναι τα μόνα που παραμένουν ανοικτά σε πολλές χώρες μετά τα μέτρα που ελήφθησαν για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κατά αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται ότι τα θύματα μπορούν να ζητήσουν βοήθεια με ασφαλή τρόπο χωρίς να αντιληφθούν αυτοί που τις κακομεταζχειρίζονται.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν-  Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Σε χαμηλό βαρομετρικό η σημερινή συνάντηση Χριστοδουλίδη- Ερχιουρμάν- Από την αισιοδοξία της Πύλας στην αναζωπύρωση της καχυποψίας

Στις έντεκα σήμερα το πρωί, στο παλιό αεροδρόμιο Λευκωσίας, ο Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Τουφάν Ερχιουρμάν, έχουν ένα ακόμη ραντεβού με το Κυπριακό. Όχι όμως, με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε το Σάββατο στην Πύλα, αποδείχθηκε βραχύβιο, οι δημόσιες τοποθετήσεις των τελευταίων ημερών άνοιξαν ξανά μέτωπα και η δυσπιστία επέστρεψε, πριν προλάβει να εδραιωθεί η αισιοδοξία.

BEST OF TOTHEMAONLINE