ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση 0,1% στον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο

Αύξηση 0,1% στον Εναρμονισμένο Δείκτη Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο

Οριακή αύξηση παρουσίασε τον Μάρτιο ο Εναρμονισμένος Δείκτης Τιμών Καταναλωτή τον Μάρτιο 2020, ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,1% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019 ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε κατά 0,2%.

Για την περίοδο Ιανουαρίου- Μαρτίου 2020, σημειώθηκε αύξηση 0,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019, οι κατηγορίες Επικοινωνίες και Στέγαση, Ύδρευση, Ηλεκτρισμός και Υγραέριο παρουσίασαν τη μεγαλύτερη θετική μεταβολή με ποσοστά 4,1% και 3,8% αντίστοιχα. Η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση με ποσοστό 1,3%.
 
 
Σε σχέση με τον Φεβρουάριο 2020, η μεγαλύτερη μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (11,7%).
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2020 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, η μεγαλύτερη θετική μεταβολή παρατηρήθηκε στην κατηγορία Επικοινωνίες (3,8%), ενώ η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή σημειώθηκε στην κατηγορία Ένδυση και Υπόδηση (-2,7%).
 
Η μεγαλύτερη μεταβολή στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2019 παρατηρήθηκε στην κατηγορία Ενέργεια (2,1%), ενώ σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα η κατηγορία Μη ενεργειακά βιομηχανικά προϊόντα κατέγραψε τη μεγαλύτερη μεταβολή με ποσοστό 2,9%.  

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Νεκρή Ζώνη: Στους 27 οι μετανάστες μετά από νέες αφίξεις την νύχτα - Συσκέψεις αρμοδίων στην ΚΔ

Δέκα τρεις μετανάστες - μεταξύ αυτών και ασυνόδευτα παιδιά - βρίσκονται στη νεκρή ζώνη, επιπλέον των 14 που εδώ και δύο εβδομάδες, φιλοξενούνται σε σκηνές στην περιοχή μεταξύ Αγλαντζιάς και Γερίου, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό σε 27.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top