ΥΓΕΙΑ

Καμία αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης αίματος

Καμία αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης αίματος

Καμία αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης αίματος - Tα διαθέσιμα αποθέματα παραγώγων αίματος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα, αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κέντρο Αίματος.

Το Κέντρο Αίματος ενημερώνει ότι μετά από μια μαραθώνια προσπάθεια έχει αποκατασταθεί επάρκεια αίματος. Δεν υπήρξε αναβολή προγραμματισμένης ή έκτακτης μετάγγισης και τα διαθέσιμα αποθέματα βρίσκονται σε πολύ ικανοποιητικά, υπό τις περιστάσεις, επίπεδα. Η λειτουργία του Κέντρου Αίματος σε παγκύπριο επίπεδο αποδείχτηκε ευεργετική στην ύπαρξη ομοιόμορφης κατανομής παραγώγων αίματος σε όλη τη χώρα και στην αντιμετώπιση μεμονωμένων προβλημάτων που παρατηρήθηκαν σε κάποιες Επαρχίες. 

Οι αιμοδότες μας για ακόμα μια φορά ανταποκρίθηκαν με συγκινητικό τρόπο στο κάλεσμά μας για προσφορά αίματος, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα το οποίο είχε δημιουργηθεί τις πρώτες ημέρες της πανδημίας. Επέδειξαν μεγάλη ωριμότητα και ακολουθώντας πιστά τις υποδείξεις του προσωπικού, συνέβαλαν στο να διεξάγονται οι αιμοδοσίες με πιστή εφαρμογή όλων των μέτρων ασφάλειας και αποφυγής συνωστισμού.

Παρά τα υπαρκτά προβλήματα που παρατηρήθηκαν κάποιες στιγμές στα αρχικά στάδια της πανδημίας, οι αιμοδότες μας φρόντισαν οι παρατηρούμενες  ελλείψεις σε παράγωγα αίματος να είναι παροδικές και ελεγχόμενες.

Ευχαριστούμε και χειροκροτούμε τους 6,146 αιμοδότες μας που προσήλθαν για προσφορά αίματος από τις 9 Μαρτίου που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα μας. Αποτελούν ζωντανό φάρο κοινωνικής ευαισθησίας και αλτρουισμού. Στο διάστημα αυτό έχουν ληφθεί 5,399 μονάδες ολικού αίματος και έχουν δοθεί για μετάγγιση 6,705 παράγωγα αίματος.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν αποτελεί το τέλος της προσπάθειας. Από την Τρίτη, 21 Απριλίου 2020, το προσωπικό του Κέντρου Αίματος θα είναι ξανά στις θέσεις του, όπως έκανε από την πρώτη στιγμή της κρίσης, έτοιμο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε σε μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο, στην οποία πρέπει να είμαστε σε συνεχή εγρήγορση και που δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός. Καλούμε τους αιμοδότες μας να πάρουν τη σκυτάλη από τους προηγούμενους και μέσω της προσφοράς τους να συνεχίσουν απρόσκοπτα οι μεταγγίσεις. Δεν πρέπει να λησμονούμε άλλωστε ότι τα παράγωγα αίματος είναι ζωτικής σημασίας για πολλούς συνανθρώπους μας.  

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Νέος συναγερμός στην Πυροσβεστική: Σε εξέλιξη νέα φωτιά στη Λεμεσό - Δείτε βίντεο

Στο νοσοκομείο δυο νεαροί - Τους κατήγγειλε 43χρονος για εισβολή στο σπίτι του και κατέληξε ο ίδιος με χειροπέδες

Η Χαμάς έδωσε βίντεο με στρατιώτη που λέει ότι σκοτώθηκε σε τούνελ στη Τζαμπάλια - Διαψεύδουν οι IDF

Νέο «θρίλερ» στον αέρα: Περιστατικό αναταράξεων σε πτήση της Qatar Airways - Τουλάχιστον 12 τραυματίες

Νυκτοβάτες φαίνεται να έβαλαν φωτιά στον ιππόδρομο ΛευκωσίαςΜήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας για το Κυπριακό έστειλε ο Πρόεδρος από την ακριτική Αθηένου

Μήνυμα αισιοδοξίας, από την ακριτική Αθηένου έστειλε την Κυριακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, διαβεβαιώνοντας ότι «παρά τις δυσκολίες, τα προβλήματα, τις προκλήσεις που έχουμε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας, ποτέ μα ποτέ δεν πρόκειται να αποστρατευτούμε από την προσπάθεια για να ελευθερώσουμε την πατρίδα μας και να την επανενώσουμε».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top