Χονγκ Κονγκ: Περίπου 12 ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία

Χονγκ Κονγκ: Περίπου 12 ακτιβιστές συνελήφθησαν από την αστυνομία

Η αστυνομία στο Χονγκ Κονγκ συνέλαβε την Μεγάλη Παρασκευή (17/4) περίπου 12 ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, με κατηγορίες για παράνομη συνάθροιση, σε αστυνομικές επιδρομές που έγιναν στο ασιατικό οικονομικό κέντρο, όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ, αλλά και πολιτικές πηγές.

Μεταξύ των συλληφθέντων πιστεύεται ότι είναι ο 81 ετών, o επιφανής ιδρυτής του Δημοκρατικού Κόμματος και ο παλαίμαχος δικηγόρος Μάρτιν Λι, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό RTHK.

Συνολικά, εννέα πρώην βουλευτές φέρονται να έχουν συλληφθεί. Οι συλλήψεις δεν έχουν ακόμη, επιβεβαιωθεί από την αστυνομία του Χονγκ Κονγκ. Τα ΜΜΕ αναφέρουν ότι αυτές σχετίζονται με τις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν την 18η Αυγούστου, αλλά και την 1η Οκτωβρίου του 2019, που σημαδεύτηκαν από μεγάλα επεισόδια βίαιων διαδηλώσεων, σε όλο το Χονγκ Κονγκ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

«Ήμασταν όλοι κάτω από τα τραπέζια» – Η συγκλονιστική μαρτυρία Κύπριου από την επίθεση κατά του Τραμπ

Συγκλονιστικές στιγμές έζησε ο Κύπριος ανταποκριτής του Omega στην Ουάσιγκτον, Μιχάλης Ιγνατίου, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δείπνου των ανταποκριτών τη στιγμή της ένοπλης επίθεσης κατά του Ντόναλντ Τραμπ.

BEST OF TOTHEMAONLINE