ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι συσκέψεις του Προέδρου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι εξελίξεις στην ΑΟΖ κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Οι συσκέψεις του Προέδρου, η επανεκκίνηση της οικονομίας και οι εξελίξεις στην ΑΟΖ κυριαρχούν στον Κυπριακό Τύπο

Oι συσκέψεις χθες Τρίτη (21/04) στο Προεδρικό για επανεκκίνηση της οικονομίας και ο οδικός χάρτης που φαίνεται ότι θα ακολουθηθεί είναι το βασικό θέμα σε όλα σχεδόν τα πρωτοσέλιδα σήμερα. Προβάλλονται επίσης οι εξελίξεις διεθνώς με τον κορωνοϊό, τα νέα κρούσματα στην Κύπρο, ο σχεδιασμός για τις παγκύπριες εξετάσεις, οι προκλήσεις της Άγκυρας στην ΑΟΖ, οι καταγγελίες που διερευνά ο OLAF, η κούρσα στην τιμή του πετρελαίου και η ανησυχία για τα θύματα οικογενειακής βίας εν μέσω πανδημίας.

Η «Αλήθεια» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα «Ανάσταση αρχές Μαΐου» και γράφει πως ξεκαθάρισε χθες η εικόνα στο Προεδρικό για την σταδιακή άρση των μέτρων, φιλοξενώντας και τις δηλώσεις των αρμοδίων. Αλλού αναφέρει ότι «την πάτησε» το ΑΚΕΛ με την καταγγελία του OLAF η οποία αφορά τα κατεχόμενα. Η «Α» αναφέρει ακόμη ότι η τουρκική προκλητικότητα καταγγέλλεται στη Σύνοδο Κορυφής και στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ.

Με τίτλο στο κύριό του θέμα «Αγκυλώσεις στην αγορά πληρώνουν οι καταναλωτές» ο «Πολίτης» γράφει πως αποφεύγουν τις προαγορές φθηνών πετρελαιοειδών οι εισαγωγείς και ότι προαγορές έκανε η ΑΗΚ. Αλλού αναφέρει ότι στις 29 του μήνα αποφασίζει το Υπουργικό για την άρση των μέτρων. Σε άλλο θέμα ο «Π» προβάλλει αναφορές του Δρ. Λοίζου του ΟΚΥπΥ κατά την ανακοίνωση χθες των νέων κρουσμάτων στην Κύπρο.

Ο «Φιλελεύθερος» στεγάζει το κύριό του θέμα κάτω από τον τίτλο «Οδικός χάρτης αναγέννησης» και αναφέρεται συγκεκριμένα στο πως θα επιστρέψουμε στην ομαλότητα και με ποιες επιχειρήσεις θα πάρει μπρος η οικονομία. Αλλού αναφέρει πως «σφάζονται» στις ΗΠΑ για άρση των μέτρων ενώ ο κορωνοϊός συνεχίζει να θερίζει. Ο «Φ» σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως θα γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για τις παγκύπριες εξετάσεις με μικρότερο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.

«Ανοίγουν πρώτα εργοτάξια - μικρές επιχειρήσεις» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η «Χαραυγή» που αναφέρει πώς θα επανεκκινήσει η οικονομία και τι θα γίνει με τον τουρισμό. Σε άλλο ρεπορτάζ γράφει πως το Γιαβούζ είναι στο τεμάχιο 6 και η Λευκωσία κάνει καταγγελίες στην ΕΕ. Η «Χ» φιλοξενεί επίσης δήλωση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Προστασίας για το Παιδί και τις ανησυχίες για αύξηση περιστατικών οικογενειακής βίας λόγω καραντίνας.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο «Την άλλη βδομάδα οι διαβουλεύσεις για άρση των μέτρων» αναφέρει πως το Υπουργικό αποφασίζει στις 29/4 και μάλλον τα εργοτάξια ανοίγουν πρώτα. Aλλού, αναφέρει πως μεγάλη πτώση παρουσίασαν οι αφίξεις τουριστών λόγω της πανδημίας. Η εφημερίδα αναφέρει σε άλλο της ρεπορτάζ ότι ο Μάριος Ματσάκης καλεί τον ΠτΔ να άρει τα μέτρα.

«Η κατάργηση των SMS θα φέρει την ομαλότητα» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εβδομαδιαία «Οικονομική Καθημερινή» που γράφει για τις προϋποθέσεις για επανεκκίνηση της οικονομίας με επιστροφή στην εργασία των μικρών εργοταξίων. Αλλού αναφέρει ότι επιταχύνεται η ψηφιοποίηση της δημόσιας υπηρεσίας λόγω της πανδημίας. Επίσης προβάλλεται η κούρσα στις τιμές του πετρελαίου και ο αντίκτυπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Σε προχωρημένη σήψη η σορός του άντρα που βρέθηκε σε πάρκο στη Λευκωσία – Σε εξέλιξη οι έρευνες - Εν αναμονή της νεκροτομής

Μονή Αββακούμ: «Δεν τους ανήκει τίποτα από το μοναστήρι... όπως ήρθαν θα φύγουν» - Υποψίες για ακίνητα και στην Ελλάδα

Ένας στους δέκα νέους ούτε δουλεύουν, ούτε σπουδάζουν – Πόσες γυναίκες και πόσοι άνδρες

Πότε ένας εργοδότης μπορεί να απολύσει εργοδοτούμενο χωρίς να δώσει προειδοποίηση

Συνεχίζεται σήμερα η υπόθεση παύσης του Γεν. Ελεγκτή ενώπιον του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου

Όχημα «τυλίχθηκε» στις φλόγες στον Στρόβολο – Εκτεταμένες οι ζημιές



Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Κυπριακό: Κρίσιμη εβδομάδα για τα επόμενα βήματα - Βλέπει τον Τατάρ σήμερα η Ολγκίν στο Λονδίνο

Οι επόμενες ημέρες αναμένονται να είναι κρίσιμες για την πορεία του κυπριακού. Μετά τη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ στις Βρυξέλλες, η Μαρία Άνχελα Ολγκίν θα έχει συνάντηση με τον Ερσίν Τατάρ σήμερα στις 17.00 στο Λονδίνο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top