ΚΟΣΜΟΣ

Διευκρινίσεις για τη διαφάνεια στην πολιτική τιμολόγησης της Ryanair παρείχε το ΔΕΕ

Διευκρινίσεις για τη διαφάνεια στην πολιτική τιμολόγησης της Ryanair παρείχε το ΔΕΕ

To Δικαστήριο της ΕΕ, με σημερινή του απόφαση, υπενθυμίζει τη νομολογία του σύμφωνα με την οποία ένας αερομεταφορέας, όπως η Ryanair, υποχρεούται να δηλώνει στις διαδικτυακές προσφορές του, από την πρώτη φορά που εμφανίζεται η τιμή (δηλαδή στην αρχική προσφορά), το ναύλο και, ξεχωριστά φόρους, τέλη, πρόσθετα τέλη και άλλα τέλη που είναι αναπόφευκτα και προβλέψιμα.

Απαιτείται δε η ένδειξη των προαιρετικών συμπληρωμάτων τιμών με σαφή, διαφανή και ξεκάθαρο τρόπο μόνο στην αρχή της διαδικασίας κράτησης.

Όσον αφορά, πρώτον, τα τέλη διαδικτυακού check-in, το Δικαστήριο έκρινε ότι, όπου υπάρχει τουλάχιστον μία επιλογή για δωρεάν check-in (όπως φυσικό check-in στο αεροδρόμιο), τα τέλη αυτά πρέπει να ταξινομηθούν ως ένα προαιρετικό συμπλήρωμα τιμής και, ως εκ τούτου, δεν πρέπει απαραίτητα να αναφέρονται στην αρχική προσφορά. Ωστόσο, εάν ο αερομεταφορέας προσφέρει μία ή περισσότερες μεθόδους check-in που πρέπει να πληρωθούν, εξαιρουμένης οποιασδήποτε μεθόδου check-in χωρίς χρέωση, αυτά τα τέλη online check-in πρέπει να θεωρούνται στοιχεία τιμής που είναι αναπόφευκτα και προβλέψιμο και πρέπει να εμφανίζεται στην αρχική προσφορά.

Όσον αφορά, στη συνέχεια, τον ΦΠΑ που εφαρμόζεται σε προαιρετικά συμπληρώματα που σχετίζονται με πτήσεις εσωτερικού, το Δικαστήριο έκρινε ότι πρόκειται για προαιρετικό συμπλήρωμα τιμών, σε αντίθεση με τον ΦΠΑ που εφαρμόζεται στον αεροπορικό ναύλο για πτήσεις εσωτερικού, το οποίο πρέπει να αναφέρεται στην αρχική προσφορά.

Τέλος, το Δικαστήριο έκρινε ότι τα τέλη που χρεώνονται σε περίπτωση πληρωμής μέσω πιστωτικής κάρτας διαφορετικής από εκείνη που έχει εγκριθεί από τον αερομεταφορέα, είναι αναπόφευκτα και προβλέψιμα και, ως εκ τούτου, πρέπει να εμφανίζονται στην αρχική προσφορά τιμών.

Η προβλεψιμότητα αυτών των τελών προκύπτει από την ίδια την πολιτική του αερομεταφορέα όσον αφορά τη μέθοδο πληρωμής, κρίνει το ΔΕΕ.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το αδιαχώρητο σε κρεοπωλεία και υπεραγορές για τα πασχαλινά ψώνια - Αναμένεται αύξηση της κίνησης - Διστακτικοί οι καταναλωτές λόγω ακρίβειας

Καύσιμα: Με αυτές τις τιμές θα βγάλουμε τις μέρες του Πάσχα - Δείτε τα φθηνότερα και τα ακριβότερα πρατήρια Παγκύπρια

Ξεσπά πατέρας στο «T»: Απέρριψαν κατ'οικον φροντίδα σε βρέφος με SMA και μηχανική υποστήριξη - «Κινδυνεύει το παιδί και ο ΟΚΥπΥ μας αγνοεί»

Ομάδα νεαρών επιτέθηκε σε αστυνομικούς με πέτρες και μολότοφ - Συνελήφθη 25χρονος με εκρηκτικά στην κατοχή του

Kαιρός: Πότε αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και βροχές - Η πρόγνωση μέχρι την Δευτέρα του Πάσχα



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top