ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ εισήγαγαν ρούχα αξίας 154 δισ.ευρώ το 2019, το 52% από χώρες εκτός Ένωσης

Τα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ εισήγαγαν ρούχα αξίας 154 δισ.ευρώ το 2019, το 52% από χώρες εκτός Ένωσης

Οι 27 της ΕΕ εισήγαγαν ρούχα αξίας 154 δισ.ευρώ το 2019 και λίγο περισσότερο από τα μισά προέρχονταν από περιοχές εκτός ΕΕ (52% ή 80 δισ.ευρώ), σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της ΕΕ.

Σύμφωνα με τη Eurostat, κατά την τελευταία δεκαετία, οι εισαγωγές ενδυμάτων προς την ΕΕ αυξήθηκαν σε αξία κατά 62%. Την ίδια ώρα ρούχα αξίας 115 δισ.ευρώ ρούχα εξήχθησαν από τα Κράτη Μέλη της ΕΕ, τα περισσότερα από τα οποία πήγαν σε άλλα Κ-Μ της ΕΕ (69%, ή 79 δισ.ευρώ). Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 68% της αξίας των ενδοκοινοτικών εξαγωγών των Κ-Μ της ΕΕ από το 2009.

Το 2019, περίπου 19 δισ.Ευρώ ρούχα εισήχθησαν στη Γερμανία από κράτη εκτός ΕΕ (23% των συνολικών εισαγωγών ρούχων εκτός ΕΕ κατά αξία). Αυτό καθιστά τη Γερμανία τον μεγαλύτερο εισαγωγέα ενδυμάτων στην ΕΕ από χώρες εκτός ΕΕ, μπροστά από την Ισπανία (13 δισ.ευρώ, 16%), τη Γαλλία (11 δισε.ευρώ, 14%), τις Κάτω Χώρες (10 δισ.ευρώ, 13%) και την Ιταλία ( 8 δισ.ευρώ, 10%).

Οι εισαγωγές ρούχων από χώρες εκτός ΕΕ προήλθαν κυρίως από την Κίνα (23 δισ.Ευρώ ή 29% του συνόλου των ρούχων εκτός ΕΕ), το Μπαγκλαντές (15 δισ.ευρώ, 19%) και την Τουρκία (9 δισ.Ευρώ, 11%), ακολουθούμενες από το Ηνωμένο Βασίλειο (5 δισ.ευρώ, 6%), Ινδία (4 δισ.ευρώ, 5%), Καμπότζη και Βιετνάμ (και τα δύο δισ.ευρώ, 4%).

Μεταξύ των Κ-Μ της ΕΕ, η Ιταλία εξήγαγε ρούχα αξίας 12 δισ.ευρώ σε κράτη εκτός ΕΕ το 2019 (34% των συνολικών εξαγωγών ρούχων εκτός ΕΕ κατά αξία). Αυτό καθιστά την Ιταλία τον μεγαλύτερο εξαγωγέα ρούχων εκτός ΕΕ, μπροστά από τη Γερμανία (6 δισ.ευρώ, 16%), την Ισπανία (5 δισ.ευρώ, 15%), τη Γαλλία (4 δισ.ευρώ, 13%) και τις Κάτω Χώρες (2 δισ.ευρώ, ή 5%).

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλεισε εκνευρισμένος την σύνδεση ο Βαβούσκος «Με ειρωνεύεστε»: Η αμφισβήτηση και ο καταστατικός χάρτης για Μονή Αββακούμ

Δουλειά με το ζόρι στον καύσωνα: Πόσα εξώδικα εκδόθηκαν - Εργοτάξια τερμάτισαν την λειτουργία τους λόγω παραβάσεων

Ανάλυση: Σε νέα εποχή οι σχέσεις ΗΠΑ – Κύπρου – Διεθνολόγος εξηγεί στο «Τ» για την άρση της υποχρέωσης για έκδοση visas

Υπουργικό: Ενέκρινε την παραχώρηση οικονομικής βοήθειας σε πληγέντες από τις πυρκαγιές σε Πάφο και Λευκωσία

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Υφυπουργός - Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου

Φειδίας: Τι έκανε τις πρώτες 48 ώρες στο Ευρωκοινοβούλιο - Με βίντεο απαντά αν του άρεσε



Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η πρώτη αντίδραση του ΠτΔ στις απειλές Χεζμπολάχ - Πώς απάντησε στον Ηγέτη Νασράλα

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν εμπλέκεται με κανένα τρόπο στις πολεμικές συρράξεις, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top