ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μειώσεις μισθών 50 υπαλλήλων του ΔΗΚΟ λόγω πανδημίας -ΕΓΓΡΑΦΟ

Μειώσεις μισθών 50 υπαλλήλων του ΔΗΚΟ λόγω πανδημίας -ΕΓΓΡΑΦΟ

Σε μειώσεις μισθών των υπαλλήλων του ΔΗΚΟ προχώρησε η ηγεσία του κόμματος.

Του Φάνη Μακρίδη

Το όλο θέμα ήλθε στο προσκήνιο από τη Δευτέρα (27/04) μέσω κοινωνικών δικτύων.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες μας, καθώς και έγγραφο που εξασφάλισε το ThemaOnline, οι εν λόγω μειώσεις δεν πρέπει να θεωρούνται μόνιμες, ενώ έχουν μια κλίμακα.

Το έγγραφο που εξασφαλίσαμε και δίδεται σε προσωπικό να υπογραφεί, προνοεί (1) μείωση κατά 30% επί των ακαθάριστων απολαβών για τον μήνα Απρίλιο, (2) μείωση κατά 30% επί των ακαθάριστων απολαβών για τον μήνα Μάιο και (3) μείωση κατά 10% επί του ακάθαρτου μισθού για τους υπόλοιπους μήνες συμπεριλαμβανομένου και του 13ου. Με απλά λόγια, με την πάροδο των πρώτων δυο μηνών θα παραχωρηθεί πάλι το 20% και η μείωση θα περιοριστεί στο 10%.

Αρμόδια πηγή μιλώντας στο ThemaOnline επιβεβαίωσε τις πιο πάνω πληροφορίες. Τόνισε, ωστόσο, ότι μειώσεις δεν έγιναν μόνο σε ό,τι αφορά τις απολαβές. «Υπάρχουν ανάλογες μειώσεις σε ό,τι αφορά το ωράριο εργασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η απόφαση δεν επιβλήθηκε: «Πέραν μια εξαιρέσεως δεν είχαμε σοβαρές αντιδράσεις. Επεξηγήθηκε στους υπαλλήλους η κατάσταση. Πρέπει να καταλάβετε ότι λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της πανδημίας μειώθηκαν και τα εισοδήματα του κόμματος. Εκτός από την κρατική χορηγία, το ΔΗΚΟ στηριζόταν σε εκδηλώσεις που προϋπέθεταν συγκεντρώσεις ατόμων και εισφορές. Αυτή η δυνατότητα χάθηκε κι επηρεάστηκαν τα οικονομικά του κόμματος».

Συνέχισε λέγοντας ότι «αν μπαίναμε στο σχέδιο της κυβέρνησης, από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα γραφεία (σ.σ. έκλεισαν από τα μέσα Μαρτίου), οι μισθοί θα περιορίζονταν στο επίπεδο του ανεργιακού. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται θέσεις εργασίας, ενώ και η μείωση δεν θα είναι τόσο μεγάλης κλίμακας. Να διευκρινίσω, επίσης, ότι το πλάνο ισχύει από 15 Μαρτίου, μέχρι και 15 Μαΐου. Κι ασφαλώς, ανάλογα με τα οικονομικά δεδομένα, μπορεί να επαναφερθούν όλοι οι υπάλληλοι στο προηγούμενο καθεστώς εργοδότησης».

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημά μας, ανέφερε ότι οι υπάλληλοι παγκύπρια ανέρχονται στους 50 ενώ τόνισε ότι κάποιες περιπτώσεις εργαζομένων ενδεχομένως να τύχουν διαφορετικού χειρισμού, εφόσον προκύψει ότι συντρέχουν ανθρωπιστικοί λόγοι.

Δείτε την παρουσίαση του θέματος στο Vouli.TV:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εξετάζεται σήμερα από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η ένσταση Γ.Ελεγκτή στο αίτημα παύσης του

Απ’ όλα τα… ναρκωτικά είχε ο μπαξές – Χειροπέδες σε 31χρονο – Τι εντόπισαν σε όχημα και οικία

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Επ.Εργασίας: Όσα συζητήθηκαν για την στήριξη της Τρίτης Ηλικίας - Τα σχέδια, τα επιδόματα και το Κόκκινο Κουμπί

Γιώργος Μαζωνάκης: Δικαστική διαμάχη με στενό του συγγενή για την περιουσία του



Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Στην τελική ευθεία οι εκλογές - Τα πυρά της Αννίτας - Επίθεση ΑΚΕΛ κατά ΕΛΑΜ - Υποψήφιος με εγκληματικό παρελθόν

Λίγες μόνο μέρες πριν από τις πολλαπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου, ο προεκλογικός αγώνας φουντώνει ακόμα περισσότερο, με τα κόμματα να καταβάλλουν προσπάθεια για συσπείρωση των οπαδών τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top