Τμ.Μετεωρολογίας: Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά ο καιρός παραμένει συννεφιασμένος με τοπικές βροχές

Τμ.Μετεωρολογίας:  Ανεβαίνει η θερμοκρασία αλλά ο καιρός παραμένει συννεφιασμένος με τοπικές βροχές

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή.

Την Πέμπτη (30/4)  θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες, κυρίως ψηλές και αργότερα και μέσες, νεφώσεις. Το μεσημέρι και νωρίς το απόγευμα τοπικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στο ανατολικό μισό του νησιού, ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 Μποφόρ για να καταστούν σταδιακά κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ και στα νότια παράλια το απόγευμα ισχυροί 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά μέχρι λίγο ταραγμένη και στα νότια το απόγευμα μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 25 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Πέμπτης ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές, ελαφρές κυρίως, βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 3 και αρχικά τοπικά μέχρι μέτριοι 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 12 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή αναμένονται τοπικά βροχές και νωρίς το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και στο ανατολικό μισό του νησιού. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Το Σάββατο, από το μεσημέρι και μετά, τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και πολύ πιθανό μεμονωμένες καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και σταδιακά μικρή άνοδο και γενικά θα κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή /) καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και σταδιακά μικρή άνοδο και γενικά θα κυμαίνεται κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

ΠτΔ: Στον Λίβανο την Τετάρτη – Αναμένονται συγκεκριμένες ανακοινώσεις για ενέργεια – Στην ατζέντα και η Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης αναχωρεί αύριο το πρωί για τον Λίβανο κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου κ. Τζοζέφ Αούν, για μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας, σε μια περίοδο, όπου η συνεργασία, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα.