Δ. Γεροσκήπου: Παράνομες οι αποφάσεις του ΣΑΠΑ εις βάρος των δημοτών της Γεροσκήπου

Δ. Γεροσκήπου: Παράνομες οι αποφάσεις του ΣΑΠΑ εις βάρος των δημοτών της Γεροσκήπου

Παράνομες και αυθαίρετες χαρακτηρίζει τις αποφάσεις του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου εις βάρος των δημοτών της Γεροσκήπου, ο Δήμος Γεροσκήπου με σχετική του ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση του ο Δ. Γεροσκήπου , ενημερώνει τους δημότες Γεροσκήπου, και όχι μόνον, , όπως αναφέρει, ότι το Σ.Α.ΠΑ. έλαβε απόφαση, η οποία είναι έκδηλα παράνομη, να επιβάλει αναδρομική αύξηση στο τέλος χρήσης αποχετευτικού του 2020 για τους ιδιοκτήτες γης και υποστατικών της περιοχής Γεροσκήπου, λόγω της αδυναμίας του να εισπράξει το σχετικό τέλος τα έτη 2016 και 2017.

Συγκεκριμένα, σημειώνει , η αύξηση στους σχετικούς λογαριασμούς θα είναι 65% για την περιοχή της Α’ Φάσης του Αποχετευτικού και 77% γι’ αυτήν της Β’ Φάσης.

Επιπρόσθετα, όπως υποστηρίζει ο Δήμος Γεροσκήπου, η απόφαση αυτή δημιουργεί αρκετές στρεβλώσεις αφού αρκετοί ιδιοκτήτες υποστατικών θα κληθούν να καταβάλουν τέλη χρήσης αποχετευτικού, τα οποία υπό κανονικές συνθήκες θα πληρώνονταν από τους τότε ενοικιαστές τους μέσω των τιμολογίων υδατοπρομήθειας.

Ακόμη, οι ιδιοκτήτες αναξιοποίητων τεμαχίων θα υποχρεωθούν να πληρώσουν αυξημένα τέλη για μια υπηρεσία που ουσιαστικά δεν τους προσφέρεται, όπως αναφέρεται.

Ακολούθως, ο Δήμος Γεροσκήπου σημειώνει, πως θα καταγγείλει τις αυθαίρετες ενέργειες του Σ.Α.ΠΑ. στον Υπουργό Εσωτερικών και στον Γενικό Ελεγκτή, ενώ θα κινηθεί και νομικά για την προάσπιση των συμφερόντων των πολιτών.

Καλεί επίσης όλους τους επηρεαζόμενους να αναζητήσουν νομική συμβουλή για την εξέλιξη αυτή με σκοπό την ενδεχόμενη προστασία των συμφερόντων τους, καθώς σε περίπτωση που δεν αμφισβητηθεί σε ατομικό επίπεδο η νομιμότητα των αποφάσεων του Σ.Α.ΠΑ. τότε θα έχουν τελεσίδικο και δεσμευτικό αποτέλεσμα για τους διοικούμενους, καταλήγει η Τοπική Αρχή.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, λέει το Λονδίνο – Διαψεύδει η Λευκωσία

LIVE: Δύο ιρανικοί πύραυλοι εκτοξεύθηκαν προς την Κύπρο, λέει το Λονδίνο – Διαψεύδει η Λευκωσία

Σε κατάσταση απόλυτου συναγερμού βρίσκεται η Μέση Ανατολή τις τελευταίες ώρες, την ώρα που επιβεβαιώθηκε ο θάνατος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ από την ιρανική τηλεόραση. Δείτε όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE